darek olszówka napisał(a):

|
do Bronowianin: dziekuje bardzo za wsparcie! stadion napewno bedzie, tylko walczymy zeby byl w terminie gotowy na przyszly sezon. walcze tez zeby mecze na wiosne byly na hutniku a nie w sosnowcu. czekam na odpowiedz w tej sprawie (wszystko jest z wyjatkiem podgrzewanej murawy). z hala jest gorzej. podpisalem uchwale i jest zgloszona. bedzie na najblizszej sesji prawdopodobnie procedowana. jest ok. 32 mln zl, brakuje ok. 48 mln zl. dla mnie to oczywiste zeby dac te brakujace srodki na hale Wisły, niz budowac jakas hale za 469 mln w czyzynach, ale niestety rada przeglosowala ta ostatnia. walczymy o nasza do konca! sport jest tak samo wazny jak zdrowie i prawo. skonczylem prawo, zajmowalem sie medycyna ale trenowalem pilke nozna, kickboxing (na Wiśle). dlatego wiem i czuje co jest najwazniejsze. dla mnie nasz TS!
|
Według mnie ważne są obie, ale skoro na jedną z nich brakuje tylko połowy a na drugą całości to jasnym i logicznym krokiem wydaje, się aby wpierw powstała hala Wisły. Zresztą Hala w Czyżynach o ile mnie pamięć nie myli miała być gotowa w 2006 lub 2007 roku. Kraków jednak przyzwyczaił ludzi z miasta jak i z powiatu krakowskiego, że tam nic oczywiste nie jest.