|
Ja tego nie kupuje z wielu powodów.
Po pierwsze Legia na wyjazdach jest cienka jak barszcz i wcale się jakoś nie sprężyła dziś - porażki z Jagą, Odrą, wymęczony remis z Piastem...To jest cała Legia
Po drugie nasza 11-tka - trzeba być na prawdę geniuszem by wystawić Cantoro zamiast Jirsaka - który zagrał tydzień wcześniej chyba najlepszy swój ligowy mecz - jedyny zawodnik który potrafi coś z piłką zrobić jest 'oszczędzany' - Czy ta zmiana by coś dała? - być może nic ale to pokazuje nastawienie trenera - słowo - Legia i mokro w gaciach , zamiast myśleć jak ich szybko ograć - myślenie - byle nie stracić
Po trzecie taktyka - kolejny raz boczni obrońcy jakby siłą przybici do własnej połowy , nie istniejący w ofensywie środek - jedyny od roku pomysł bicia wszystkich rożnych czy wolnych(dzida na Marcelo) - brak wyuczonego jakiegokolwiek schematu - wszystko 100% prowizorka.
Po czwarte atmosfera w drużynie - za to tez m innymi odpowiada trener i ja nie jestem za tym by wszyscy się kochali, ale tu od dłuższego czasu jest jedna wielka napierdalanka - Ta drużyna pomału staje się zespołem irytatorów.
Jeszcze tego by brakowało, by słaba Legia(co też szczerze podkreślali piszący tu Legioniści) - przejechała po nas jak Lech.
Generalnie byłem sporym zwolennikiem Skorży ,mimo ogromnej sympatii dla poprzedniego trenera , nigdy nie kopałem dołków pod Skorżą i cieszyłem się z tego co mamy
Im dalej w las tym było gorzej ale dziś coś we mnie się złamało - Z jednej strony chciałbym jego głowy, z drugiej aż boje się pomyśleć kto by go mógł zastąpić.
Myślę że Cupiał podjął już decyzje bo to co zobaczył to nawet dla takich fanatyków jak my, było czymś czego ani na trzeźwo ani po pół litrze nie dało się oglądać.I nie chodzi mi o wynik a kompletną bezradność od 1 do ostatniej minuty
|