Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2009, 23:09
Jedyne usprawiedliwienie dla Skorży to piłkarze jakimi dysponuje
Na poziomie odpowiednim do Wisły mamy Alvareza, Głowę(-), Marcelo, Pietie (bardzo słabym meczy, ale to efekt kontuzji, zagral chyba najgorzej od nie wiem nawet kiedy), Sobola(-), na siłe dorzucam Kirma, za mecze w reprze, Brożka, kompletnie bez formy tak samo jak Małego, jeszcze Boguski(-)
Wg mnie 9 pilkarzy bardzo dobrych, z czego dzis gralo tylko 6.
mamy wielu pilkarzy srednich: Diaz(ten sezon w porownaniu z poprzednim to tragedia), Pawełek, Singlar(-), Jirsak, na razie Garguła, on jest niewiadoma, dzis pokazal ze obecnie nie jest w stanie nic wniesc do druzyny, Cwielong tez juz nic nie wnosi do gry po zmianie ---> w sumie 6 sredniakow, w tym 2 niedostepnych na wiekszosc meczu
Cebanu, Jop, Lobo, Cantoro - z nich najlepiej i tak gral Mauro, choc nie pokazal nic wielkiego;

Byłem wielkim obronca trenera Skorży, uważałem i nadal uważam go za kogoś wielkiego, że potrafił z takim składem zdobyć mistrzostwo, szczegolnie rok temu. Ostatnio gramy jednak bardzo zle. Nie widac wiekszych szans na poprawe. Problem jest jeden: nie widze trenera, ktory moglby cos z ta ekipa zrobic. Z takich graczy nie da sie stworzyc ekipy na LM. Bez wpompowywania kasy na transfery 5-6 graczy nie wejdziemy na odpowiedni poziom. Skorża musi zostać do końca rundy i dopiero wtedy zastanowić się, czy jest ktoś kto mógłby wprowadzić nas do europy.

P.S. Wisła będzie Mistrzem Polski w tym sezonie, bo Mistrza zdobywa się wygrywając ze słabymi. Tylko, że teraz może nastąpić taka sama sytuacja jak z Capello w Realu, byly wyniki nie bylo stylu.
Wierze w to, ze do konca roku zobaczymy jeszcze Wisle ambitnie grajaca. Bedzie ciezko, ale wierze - swietna okazja za 2 tygodnie, kazdy wynk niz kilkubramkowa wygrana bedzie przyjety jak porazka.
Odpowiedz cytując