Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2009, 16:53
Markus napisał(a):Wyświetl post
Żadna statystyka prowadzona w realiach naszej ligi nie dowodzi jakiejkolwiek obiektywnej wartości. Statystycznie obrona Legii wypada nawet lepiej niż obrona Interu, Realu, czy Liverpoolu - nikt na tej podstawie nie może wyciągać wniosku, że jest świetna i lepsza.

To nie obrona Legii jest wspaniała i prezentuje wysoki poziom, tylko siła ofensywna polskich klubów jest przerażająco marna.
Widzę, że kompletnie nie potrafisz zinterpretować tych danych. Nie porównuję Legii do klubów z Anglii, Niemczech, Hiszpanii czy Włoch bo to jest inny piłkarski świat. Chodzi o to, że w Polsce defensywa Legii Warszawa obiektywnie jest jedną z najskuteczniejszych (lub nawet tą najskuteczniejszą). I przykładowo na przestrzeni długiego czasu sprawia korzystniejsze wrażenie od wyników osiąganych przez obronę Wisły.

A statystyki prowadzone w realiach naszej ligi pozwalają wyciągać wnioski i są jak najbardziej obiektywne jeśli chodzi o porównania klubów w niej grających (trzeba oczywiście umieć je odpowiednio zinterpretować).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując