Cytat:
Edycja:
No to "europejczycy" dali do wiwatu. Okazuje się że w imię wolności religijnej nie wolno w szkołach wieszać krzyży . Bardzo byłbym ciekaw komentarza w tej sprawie naszego dyżurnego eurpejczyka Mareczka.
|
Ale oczywiście , że zaspokoję Twoją ciekawość .
Mój komentarz jest taki , że liczę na refleksję drugiej instancji , czyli Wielkiej Izby .
Biorąc pod uwagę notki prasowe , jestem zniesmaczony tym wyrokiem i w zasadzie tyle mogę napisać opierając się na tym co można przeczytać opierając się na ogólnodostępnych mediach.
Na więcej nie licz , póki wyrok nie ukaże się w języku polskim(o ile się ukaże) i nie będzie można poznać dokładnie jaki to tok rozumowania przyjęli sędziowie i o co konkretnie chodziło w tej sprawie.
Poza tym nie bardzo rozumiem do czego pijesz pisząc ,,europejczycy'' . Są europejczycy tacy , siacy , owacy i jeszcze inni .
To , że panowie i panie Tulkens , Barreto , Zagrabelsky , Jociene , Popovic , Sajo , Karakas
wydali taki wyrok , być może przeprowadzając niepoprawne wnioskowanie i być może przeprowadzając idiotyczną wykładnie(piszę być może , bo więcej bez zapoznania się z treścią wyroku napisać nie mogę) , nie oznacza , że są oni lustrem poglądów Europejczyków.
Na marginesie , ciekawy jestem jak specyficzną osobą trzeba być , żeby przez 7 lat popieprzać po różnych sądach z powodu krzyża wiszącego w klasie