Wyświetl pojedynczy post
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2009, 19:09
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Doskonałym rozwiązaniem są wydzielone sektory. Kilka sektorów dla grupy kibiców chcących oglądać mecz, i dla grup dopingujących. Jest to model włoski,francuski. Czemu od razu iść ze skrajności w skrajność?Model angielski jest wypaczeniem idei kibicowania. Piłkę mają doskonałą, ale kibiców żadnych. Wzór to żaden. Trzeba szukać rozwiązań pośrednich a takie już są jak wskazałem powyżej.

I czy pozostając jeszcze przy Anglii to nie jest tak,że na mecze ligowe chodzą inni ludzie a na wyjazdy,grupy kibiców, którzy w życiu nie mieliby szans iść na mecz ligowy?

No tak Marszałku ale..... zauwaz ze w Anglii jakis doping jest ,i to bardzo konkretny tyle ze to sa okrzyki i piesni ktore trwaja 20 sekund.

Gdyby oni caly mecz sie tak zachowywali ,to byli by smiem twierdzic najlepiej dopingujacy w Europie.

Ja tez jestem za rozgraniczneiem miedzy dopingiem fanatyzem ,oprawami,racami a chamstwem ,walkami na noze i co najgorsze zabojstwami.

Jesli udalo by sie te dwie skrajosci "rozłączyc" od jednego pojecia czyli KIBICA to bylby to wielki krok zmierzajacy do unormowania statusu kogos kto chodzi na mecze pilki.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując