Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2009, 11:40
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
A jaki jest "angielski rodzaj kibicowania"? Podobają Ci się tak bardzo stewardzi "wypraszający" ze stadionu ludzi, którzy wstali z krzesełek? A może podobają Ci się tamtejsze ceny i fakt, że większość dawnych kibiców ogląda mecze swoich drużyna w knajpach, bo nie stać ich na bilety? A może podoba Ci się zupełny brak dopingu jak np. na Emirates Stadium? Pomyślcie, zamiast ślepo powtarzać slogany o angielskim stylu kibicowania rodem z Gazety Wyborczej, bo ten styl umarł już dawno temu.
otóż to.

pokazaliśmy to na TT, gdzie zmasakrowaliśmy ich dopingiem.

nie chcę aby to w tym kierunku szło.

nie chcę aby gineli ludzie, aby rodziny bały się przychodzić na stadion, aby szerzyła się nienawiść.

Ale chce widzieć piękne spektakle serwowane nam nie tylko przez zawodników, ale również przez kibiców. Chcę widzieć race, oprawy i fanatyczny doping. Tak abym czuł tą ekscytacje i ten dreszcz emocji dla których przychodze dziś na stadion...a nie oglądam meczy w telewizji. Bo gdyby nie było tej otoczki to pewnie dawno przestałbym oglądać tą polską kopaninę.

powinniśmy robić wszystko, aby na stadionach było bezpiecznie, ale musimy też zachować to co różni nas od anglików czy hiszpanów.
Odpowiedz cytując