emjot napisał(a):

a teraz weź głęboki oddech i sprawdź
1. które miejsce w Europie ma polska liga i jaka jest jej siła. A w związku z czym gdzie można sobie wsadzić te nasze przewagi w lidze
2. który z ostatnich 10 meczów Wisły można określić jako bardzo dobry i dobry
3. porównaj to jak grała Wisła na początku trenerki Skorży i jak teraz i czy w ogóle jest jakiś progres
to tyle
dla mnie odpowiedzi są miażdżące dla Skroży. Na minus.
|
Dobry z Lechem, do stanu 3:0 z Korona bardzo dobry ze Śląskiem
Ale ja nie napisałem, że jest super świetnie i oby tak dalej, ale kolejno:i
1. Jaki wpływ na siłe naszej ligi ma Skorża?
Do 3 punktu w ogóle sie nie odnosze, bo to był sezon po 8 miejscu gdzie cześć drużyn na sama nazwe Wisła nie zaczynała stawiac autobusu w bramce jak to ma miejsce teraz
+ był Kosa przy którym kazdy zawodnik w Wiśle gra na 30% wiecej, plus zyciowa forma Zieńczuka itd
Nigdy nie twierdziłem, że forma z tamtego okresu to była głównie zasługa trenera wiec teraz nie twierdzę że jego winą jest, że nie gramy na porówywalnym poziomie
Oczywistym jest że sa dużo lepsi trenerzy niż Skorza tylko zupełnie nie w naszym zasięgu
W mojej opini polska liga jak i grajacy w niej piłkarze, biorąc pod uwagę potencjał demograficzny, ekonomiczny kraju, zainteresowanie piłką,
zarobki piłkarzy etc jest proporcjonalnie najgorsza zawodową liga piłkarską w Europie, wobec tego dlaczego wymagac od trenera by był 3 poziomy ponad to?
Ale patrząc na inwestycje w transfery i składy oraz wynikające z nich "wyczyny" Lecha i Legii to smiem twierdzic, że
Skorża wykonuje całkiem niezłą robotę do tego jak na trenera jest wciąż bardzo młody, rozwija się i jak na rodzime warunki ma ogromne juz doświadczenie i sukcesy
Ja po prostu szalenie jestem ciekaw nazwiska tego trenera, który naszych niedorozwinietych technicznie i taktycznie, rozleniwionych,
podchodzących do swoich obowiązków z minimalizmem i nonszalancją zawodników, nauczy na jednym (mocno średniej jakości) boisku treningowym grania nowoczesnej piłki i miażdżenia kolejnych rywali,
zmusi do grania na maxa przez 90 minut piłkarzy Wisły a dodatkowo zagwarantuje tak upragniona przez nas faze grupową europejskiego pucharu a wszystko to za 150k E rocznie