bridgeburner napisał(a):

Zastanawia mnie czy ja sie może ostatnio w czasie nie przeniosłem
Czy Wisła grając połowe kolejek na wyjeździe a połowe na neutralnym boisku jest:
- liderem tabeli ?
- ma 6 punktów przewagi nad vice-liderem ?
- ma odpowiednio 7 i 10 pkt przewagi nad najgroźniejszymi rywalami ?
- wygrała ostatnio pierwszy raz na wyjeździe z Koroną, rozpoczynając mecz bez 6 podstawowych
zawodników z pierwszej 11 ?
- ma najwiecej strzelonych bramek w lidze ?
- ma najlepszy bilans bramkowy ?
- strzelanie bramek nie zależy od jednego zawodnika Brożka /Zieńczuka tylko rozłożone jest na wielu graczy ?
Owszem, pełni szczęścia na pewno nie ma, za dużo jest przestojów, niedokładności, nieskuteczności, minimalizmu itd
Ale czy naprawde nie zauważacie różnicy w stosunku chociażby do zeszłego sezonu, gdzie każdy mecz wyjazdowy to była mordęga, sporo porażek i remisów a zwycięstwa wymęczone po niewielu akcjach mimo faktu iż Brożek był w znacznie lepszej dyspozycji, dodatkowo strzelał gole w ilościach iście hurtowych ?
|
Kto by na to patrzyl, jest Levadia i trzeba jezdzic po Skorzy. Wszak na forum musi byc ktos po kim mozna sie wozic.
Swoje zamiary trzeba przeliczyc na sile, choc by nie wiem jaki trener obja Wisle to z tym skladem w Europie nie osiagnie duzo wiecej niz Skorza.
Choc by u nas gral i Cristiono Ronaldo razem z Drogba i Peterem Czechem to po pieciu kolejkach beda grali taki sam piach jak nasi bo i z kim tu pograc, a i jak mozna minimalnymi silami oklepac kazdego to i po co sie wysilac potem wiecej sily mozna poswiecic na kluby, panienki i lans.