Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2009, 12:21
Myślę, że Boss zostawiając Skorżę na 3 lata czyni to, aby pokazać, że żywi do niego zaufanie. Nie wierzę, aby w kontrakcie nie było zabezpieczenia na wypadek kolejnej porażki w pucharach, Boss jest tutaj doświadczony i taki zapis z pewnością będzie. Przyjmując, że przyszły sezon zaczynamy na nowym stadionie, nie martwiąc się gdzie będziemy grać w pucharach (Chorzów Kielce czy jakaś inna genialna lokalizacja). Zespół na dzień dzisiejszy nie prezentuje się dobrze i doskonale wiem, że sukcesy w lidze to zasługa jej poziomu, a nie jakiejś rewelacyjnej formy naszych gwiazd. Jednakże przed rozpoczęciem tego sezonu KAŻDY Z NAS żywił obawy, jak to będzie gdy zagramy 30 meczów de facto na wyjeździe !!!!!!!!!! baliśmy się czy załapiemy się na pudło, a tymczasem mamy do czynienia z olbrzymią przewagą w lidze i 1/4 finału Pucharu Polski !!!!!!!!!! Czyli narzekanie w tym przypadku to trochę malkontenctwo. Ja wolę osobiście wygrane nawet po przeciętnych meczach niż 2 porażki i 4 remisy po takich meczach jak ten z Lechem, ale co kto woli - jego sprawa.
Zespół wyrywa te punkciki z gardła przeciwnikom - może to i lepiej, bo nauczy to piłkarzy, że trzeba walczyć o zwycięstwo. Zgadzam się z przedmówcami co do obaw w walce z przeciętniakami typu Debreczyn czy Salzburg, z którymi dzisiaj pewnie byłoby bardzo ciężko. Ale nie wierzę w powtórzenie Levadii. Weźmy pod uwagę, że de facto nasi zawodnicy ze względu na finały MŚ będą mogli rozpocząć przygotowania o wiele szybciej niż w tym sezonie. Jeśli Skorża nie powtórzy błędu z tego roku - powinni być po pierwsze wypoczęci (kończą sezon w połowie maja - zaczną najpóźniej w połowie czerwca) a po drugie należycie przygotowani do bojów o LM czy LE. Wprowadzenie nowego treneiro w czerwcu lub lipcu 2010r. jest z punktu widzenia walki o puchary bezsensowne.
pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!