Wyświetl pojedynczy post
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2009, 10:46. To nie jest łatwy wybór, gdy brakuje $$$
Rozumiem obiekcje Marszałka i niepokój flamengisty. Marszałku - nie "żyję w ułudzie" tylko uważam, że na więcej Wisły w tej chwili nie stać! Skorża nie gwarantuje "galaktycznego" poziomu Wisły, ale powiedz mi, kogo od razu mogłaby zatrudnić Wisła (w rozsądnych granicach finansowych), kto zapewniłby klubowi dużo lepszy poziom? W dodatku - mając tylu kontuzjowanych, grających na lekach lub rekonwalescentów? Smuda - do repry, Kasperczak - już pokazał swe zdolności w Górniku i wcześniej z Senegalem, trener z zagranicy - przestraszone gwiazdy wydrwiły "hard work" Dana Petrescu. Więc kto? Szałatow? Formalik? Zieliński? Z zagranicznych - Mancini jest szykowany jako opcja rezerwowa na wypadek katastrofy Beniteza, a Pellegini wygrał ostatni mecz, więc raczej zostanie w Madrycie (to nie jest kpina, raczej śmiech przez łzy).

flamengista - zgoda, przy czym możliwe iż będzie wpisane w nowy kontrakt wspomniane "zabezpieczenie" w przypadku Levadii-bis (przynajmniej ja bym tak zrobił). Nie zdziwiłbym się, gdyby Cupiał liczył na awans do LE (wygrywając drugą i trzecią rundkę kwalifikacyjną w LM). Tylko i AŻ tyle. Wiadomo, że wielu z nas chciałoby powrotu wielkiej Wisełki ogrywającej Parmę i Schalke, ale to było dawno temu. Dziś mamy znacznie słabszą kadrę i słabszego trenera. Czy masz jakiś swój typ, kto mógłby być ZAMIAST Skorży (a Wisła byłaby w stanie go zatrudnić)? Bo ja nie mam pojęcia.