Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2009, 10:22
Marszałku,

dla mnie te informacje o przedłużaniu kontraktu ze Skorżą mogą świadczyć o tym, że Cupiał już pogodził się z losem. Chce po prostu utrzymać Wisłę w krajowej czołówce, co Skorża w zasadzie gwarantuje.

Natomiast nie liczy w najbliższej perspektywie czasowej na sukcesy w Europie. Przede wszystkim na Ligę Mistrzów.

Gdyby liczył - przygotowano by nową umowę do Skorży ale ustalono by termin jej podpisania w momencie, gdy Wisła zagwarantuje sobie przynajmniej udział w PUEFA (czyli dobrnie do III rundy kwalifikacji LM).

No, chyba że o czymś nie wiemy - może być po prostu klauzula w kontrakcie umożliwiająca natychmiastowe zwolnienie Skorży po Lewadii-bis.

Ja niezmiennie twierdzę, że Skorża zawalił nam europejskie puchary, w grze zespołu nie widzę żadnej poprawy. Ciułamy skrupulatnie punkty w dramatycznie słabej polskiej lidze, ale to co prezentuje drużyna nie daje żadnych podstaw do optymizmu na przyszłość.

Więc ja bym był ostrożny z podpisywaniem długoletniego, gwiazdorskiego kontraktu z Panem Maciejem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo