fialo napisał(a):

|
Optymalnym rozwiązaniem byłby Diaz z Marcelo w środku, ale jak już wcześniej pisałem Skorża nie odważy się zapewne na taki krok i pewnie będziemy w piątek podziwiać wyczyny Jopinho. Kto w ogóle wpadł na taki pomysł, żeby on podpisał kontrakt z Wisłą? Nie można było sprowadzić Kowalskiego z wypożycznia? Byłoby to 100 razy lepsze rozwiązanie, a tak mamy w składzie zawodnika o cechach szybkościowych na poziomie oldboja. Ch*j mnie strzelał kiedy widziałem w Kielcach, jak Kiełb(żaden demon szybkości) był z piłką szybszy od Jopa bez. Jedynym ratunkiem dla Jopa jest faul i to też jest denerwujące, kiedy on dopuszcza się tak wielu przewnień, co świadczy tylko i wyłącznie o jego słabości. Obym się mylił, ale jak on zagra w pierwszej 11 to po meczu z Legią nie będziemy mieli wesołych min..
|
A ja mam przeciwne zdanie - Uważam że kupno Jopa było dobrym rozwiązaniem - nie był ani nie jest to demon prędkości ale chyba za ostro na niego siadacie.
Dla mnie główne zmartwienie przed potyczką z Legią to linia pomocy - Gdyby Piotrek się nie wykurował to na bank będzie taka jak z Koroną i to by mnie martwiło o tyle że mielibyśmy 3 którzy nie słyną z agresywności(choć z Koroną dali radę)+ Cantoro który nie boi się twardej gry, ale jest mało zwrotny=łatwy do przejścia.
Jeśli Piotrek wykuruje się do piątku wariant też będzie oczywisty - on na obronę - Diaz na środek i wydaje mi się że będzie to optymalne rozwiązanie.
Pozostaje kwestia obsady bramki - jestem przekonany że jak Pawełek będzie zdolny do gry to on będzie bronił , choć ja dałbym szanse Cebanu - na pewno nie bronił gorzej niż Pawełek i wd mnie mogło to by mieć bardzo dobry wpływ na rywalizacje na bramce.Mariusz by w końcu zrozumiał że nie jest jedynym a i Cebanu dostał by sygnał, że jest o co walczyć.