Wyświetl pojedynczy post
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2009, 13:40
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a teraz przeczytaj jeszcze raz swój post i odpisz mi, czy Twoje słowa również idelanie nie pasują do tego, co zaprezentowała Wisła w meczu z Koroną. Czy Cupiał ma tych co pojechali na ten wyjazd też wyrwać z korzeniami?
Zachowanie naszych kibiców w Kielcach uważam za podobnie żenujące.

Wojna wojną, tego nie zmienimy - kibice będą się tłukli, będą rywalizowali i nie postrzegam tego za całkowicie złe. Natomiast szacunek zmarłym się należy. Wyśmiewanie się z kieleckiej ofiary to zachowanie dobre dla jakiś mongoslkich hord barbarzyńców co szczają na groby i jedzą dzieci, a nie dla honorowych i wiernych wojowników jakimi chce określać się większość ekip ultrasów.

Nie chce tu porównywać kto lepszy czy gorszy, bo nie o to chodzi, mam jednak wrażenie, że wiślaccy ultras uczą się na błędach, ewoluują, i nie srają we własne gniazdo. Błędy się zdarzają każdemu, problem w tym, by dalej w nie nie brnąć. Myślę, że jakby jakiś matoł na Wiśle chciał wyrywać własne krzesełka, to by w mordę dostał od naszych silnorękich, a na Legii cała zgnilizna idzie od "góry"

Przypuszczam, że nie raz jeszcze usłyszymy o ekscesach tej czy innej grupy ultras które w efekcie obrócą się przeciwko ich klubowi. Ale żadna grupa tak metodycznie, z taką determinacją, tępym uporem i zacietrzewieniem nie niszczy własnego klubu jak ta garstka męt które zostały ze starej "Żylety".
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując