Wyświetl pojedynczy post
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2009, 09:50
sorry, że to napisze, ale póki kibice Wisły, Lecha czy innego polskiego klubu sami nie doświadczą tego na samej skórze, to nigdy nie zrozumieją tego, jak wielka nienawiść rosnie w ludziach w stosunku do właściciela.

Jak swego czasu czytałem tu wypowiedzi niektórych fanów Wisły, że Cupiał powinien odejść, bo z nim Wisła nie przeskoczy już pewnego poziomu, to tylko się zaśmiałem. To już widzę, co by było, gdyby Cupiał robił to co Walter, kibice Wisły też nie dali by sobie w kaszę dmuchać.
Jak czytam wypowiedzi niektórych fanów Lecha, że Rutkowski to gówno warty właściciel, bo Lech nie zdobywa mistrzostw to również usmiecham się. Oba kluby mają problemy czysto sportowe (Legia też je ma, co osiąga za Waltera?). Tyle, że u nas dochodzi jeszcze ingerencja w ruch kibicowski.

Kibice Wisły i Lecha tego nie zrozumieją, bo u siebie mają jak w raju, więc takiemu flamengiście łatwo się pisze, prywatny podmiot może wszystko.

Panie Jotka, teraz ze stadionem inwestor znalazłby się i to szybko. Cacek, fan Legii przejął Widzew, bo Legia była już zajęta (czytałem wywiad z nim). Walter, fan Wisły, przejął Legię, bo Wisła była zajęta.
A poza tym nawet bez inwestora można przeżyć, co pokazywało już wiele klubów w Polsce. Reklamy, wpływy z canal+, sprzedaż zawodników, wpływy z biletów- myslisz, że klub by upadł? Spójrz na Wisłę, czy Cupiał dokłada do klubu dużą kasę? Wisła tak naprawdę jest samowystarczalna. Poza tym poczekamy na otwarcie nowego stadionu, kilka spotkań i obiekt bedzie pusty. I wtedy Walter zobaczy, że przeszarżował. Teraz nie może uzbierać 4 tys, a co dopiero na 30 tysięczniku. Pamiętasz jeden apel SKLW, aby przyjść na mecz ze Śląskiem? Stawił się komplet, 13 tys kibiców. Widac, kto ma poparcie a kto nie. ITI jakoś apeluje i gówno z tego wychodzi. ITI obiecywało miastu, że trybuny będą zapełnione, bo stadion jest budowany dla mieszkańców Warszawy. Sporo kasy Walterowi minie obok nosa- bilety, kiełbaski czy inne gadzety-fani nie będą tego kupować (już tego nie robią). Jeśli to jest sukces Waltera, to mu gratuluje. Jeszcze Mariusz zateskni za prawdziwimi kibicami, tylko trzeba trochę poczekać.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.11.2009 o godz. 09:56.
Odpowiedz cytując