Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2009, 10:25
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem parę ostatnich stron i oczom nie wierzę ! Niektórych od nas chyba trochę poniosło z tym wymyślaniem Legionistom... "chamstwo, kulturalna stolica Polski, bezmózgowie" Załóżcie sobie temat o naszych przyśpiewkach w Kielcach, jak już zjedziecie kibiców Wisły to bierzcie się za krytykowanie Warszawiaków. Boże co za banda hipokrytów....
Może waszych, bo na pewno nie moich.

Zrozum jedną rzecz. Nie ma czegoś takiego jak "My". Obyś się o tym boleśnie nie przekonał. Ja taką lekcję życia już dostałem, co prawda w innej subkulturze. I wiem tyle - po za najbliższą paczką znajomych nie ma czegoś takiego, jak "my".

A już na pewno nie poczuwam się do współodpowiedzialności za bandę półgłówków, którzy nie wiedzą jak się zachować.

A wracając do meritum: Pasy w 12 meczach zgromadziły 8 punktów. W następnej kolejce grają w Warszawie z Groclinem, który będzie miał pewnie nowego trenera. W tym meczu najlepszy byłby remis, ale obawiam się że Groclin łatwo zgarnie 3 punkty. Potem derby - w obecnej formie Starozakonni mają minimalne szanse na korzystny rezultat (remis). Realnie najbliższe punkty mogą być pod koniec listopada, gdy grają z Piastem Gliwice.

Jaga ma równie trudny terminarz: Ruch i Polonia Bytom na wyjeździe, dopiero na koniec listopada Lechia u siebie. Groclin po meczu z Pasami ma "derby" z Legią, potem podejmuje Polonię. Odra podejmuje najpierw podbudowane Zagłębie, potem wyjazd do Wrocławia, wreszcie z nami u siebie.

Obstawiam, że pod koniec listopada Pasy nadal będą na miejscu spadkowym, razem z Odrą. Zagłębie, Jaga i Groclin nieznacznie nad kreską.

Rok temu po 12 kolejkach Pasy miały 7 punktów, ale miały za sobą mecze z nami, Legią, solidnymi wtedy Śląskiem, Bełchatowem i Groclinem. Teraz poza efektownym zrywem po przyjściu Lenczyka (Legia, Amika) jest w zasadzie co najmniej równie źle. Obecna seria to 3 porażki z rzędu, wielce prawdopodobne że przedłuży się do 5. Naprawdę, ciężko się po czymś takim podźwignąć...

Reasumując: analizując statystyki, dochodzę do wniosku że jest gorzej niż myślałem. Pasy są faktycznie na najlepszej drodze do spadku, choć wydawało się że przyjście Lenczyka poprawi sytuację. Poprawiło, ale na 3 mecze. Teraz jest równia pochyła i nawet Lenczykowi może być trudno ich z tego wydźwignąć.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując