|
Niepotrzebnie nerwowa końcówka , mogło być spokojne 4-0 gdyby Jirsak strzelił sam na sam , a tak niedługo potem kontra i pierwsza stracona bramka . Na dobrą sprawe graliśmy 9 na 9 . Boguski oraz Garguła tylko statystowali , widać że do dobrej formy brakuje im jeszcze bardzo wiele . Więcej ogrania + pewność siebie + forma fizyczna i na wiosne rywale będą bierni jak tyczki widząc poczynania Wiślaków .
Oceny(1-10):
Cebanu - 3 - bardzo nerwowy , niestety , ale nie widzę w nim przyszłości Wisły
Alvarez - 7 - jak zawsze bardzo pewny
Jop - 5- nie obyło się bez pomylek , generalnie mogło być gorzej
Marcelo - 7 - z jednej strony brawa za bramke , z drugiej za często galopował się w pole karne przeciwnika , zostawiając obrone na pastwe kielczan ( Jirsak asekurujący jego pozycje to słaby obrońca ) . Lepiej obrona wygląda gdy gra w parze z Głowackim
Diaz - 7 - dopuki grał , kielczani nie stworzli pół sytuacji z lewej flanki , solidny występ
Łobodziński - 5 -występ bez rewelacji , dostając potężny cios od Nikoli myślałem że nie wróci już na boisko ( zęby całe? ) W paru akcjach spisał się nieźle , ale w dalszym ciągu gra poniżej oczekiwań
Cantoro - 6 - poprawnie , jego gra , pomimo upywu lat pozostaje taka sama i trudno o oryginalną ocene
Jirsak - 7 - nieźle rozgrywał , strzelił bramke , Garguła bez formy nie wygryzie go ze składu
Kirm - 6 - nareszcie trafił , a już straciłem nadzieję , szkoda że w większości akcji nie popisywał się taką precyzją i zdecydowaniem
Paweł Brożek - 6 - gdyby nie asysty , zaliczyłby kolejny słab mecz , znamienny był jego strzał Panu Bog w okno z ostatnich minut . Dalej bez formy .
Małecki - 6 - jego strzał w poprzeczke kapitalny , ale w większości akcji grał zbyt samolubnie
Mimo wszystko bardzo cieszą mnie te 3 punkty , bo kielecki stadion nigdy nam nie leżał . Można jednak było inaczej rozegrać ostatnie 25 minut gry .
|