Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2009, 23:29
Kirm to nie jest Zieńczuk bo to zawodnicy grający kompletnie inaczej ale w przeciwieństwie do Zieńczuka on ma cechy prawdziwego skrzydłowego i widzę w Kirmie potencjał dlatego osobiście nie rozpaczam, że Słoweniec póki co nie nabija zbytnio sobie statystyk (asyst czy bramek). Jest na pewno bardziej waleczny, szybszy, dryblujący, ciągnie bardziej skrzydłem niż Zieńczuk. Ma więcej cech skrzydłowego. Jest prawonożny tak więc siłą rzeczy inaczej dośrodkowuje z lewego skrzydła - raczej ścina do środka, albo robi miękkie wrzutki czy niskie podania po ziemi do tyłu na wbiegających w pole karne innych zawodników Wisły. Mimo wszystko widzę w nim potencjał i cechy skrzydłowego i to jest ważne. Osobiście wcale mnie nie dziwi, że Skorża obdarza go zaufaniem, bo ten gość naprawdę potrafi grać w piłkę. Osobiście wolę bardziej Kirma niż Zieńczuka. Poza tym będąc skrzydłowym potrafi grać też kombinacyjnie jako środkowy pomocnik. Duża elastyczność czyni go wartościowym pomocnikiem, pozwala drużynie kreować nieszablonowe akcje.

Cały czas myślę, że jedna, dwie bramki, asysty są potrzebne mu by się odblokować, poczuć pewniej w drużynie, zostać dowartościowanym przez innych piłkarzy z jedenastki. Tzw. "chemia" w drużynie ma znaczenie, bo inaczej Słoweniec sobie poczyna w kadrze, inaczej w Wiśle.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"