Wyświetl pojedynczy post
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2009, 23:44
Wiem że miał to być temat apolityczny, ale tak się nie da. Czytając odpowiedź radnego Kośmidera spłyneła ze mnie cala miłość do PO. Co za idiota po prostu!!

Ad 1 panie radny - koszty audytu i strat wynikłych z zatrzymania inwestycji - to są pieniądze wyrzucone w błoto!! Nie ma ani stadionu, ani pieniędzy, jest to celowe działanie na szkodę miasta!
Ad 2 - panie radny, miałem przyjemność mieszkać 3 lata za granicą (w Belgii konkretniej) i zapewniam pana że tam Kraków był znany tylko i wyłącznie przez WISŁĘ KRAKÓW. Czy to się pani podoba czy nie. A jako że jest pan średnio zorientowany w sporcie, proszę mi jednak uwierzyć na słowo.
Ad 3 - co do głosowania panie radny, to pana spokojna głowa. Będą uważnie patrzył na listy i unikał jak ognia i pana i pańskiego klubu.
Ad 4 - panie radny, co jest więc sprawą pierwszorzędową? Na które badnia się pan powołuje? Czy pan jest na tylu głupi żeby uważać, że TYLKO kibicom Wisły nie będzie się podobała niegospodarność miasta, stopowanie zaczętych inwestycji i pieniądze podatników wydawane z premedytacją na kary i audyty? Nie panie Kośmider, zapewniam pana że każdy zwykły Krakowianin skrzywi się słysząc o planach budowy linii tramwajowych, dróg i ... z niedokończoną budową stadionu miejskiego.
Poza tym na inwestycje porywaliśmy się zanim była mowa o euro w Polsce, takimi wypowiedziami pokazuje pan tylko swoją niekompetencję.
Ad 5 - zdaje mi się że radny Olszówka powiedział mniej więcej jak wygląda sprawa z miejskim budżetem i naprawdę, zapewniam pana że autobusy i tramwaje nie przestaną jeździć i szpitali też nie trzeba będzie zamykać. Wystarczy przesunąć pieniądze z (ja wiem że to inwestycja kluczowa i pierwszorzędna ... sic!) kajakarstwa (80 mln) złotych i znajdą się pieniądze na dużo innych rzeczy.
Ad 6 - wiekowo może jest pan starszy ale mądrości u Pana nie widać. Taka jest rzeczywistość? Nie panie radny, rzeczywistość jest taka że budowa stadionu w który zainwestowano do tej pory 370 mln złotych stoi. Że planowy termin oddania stadionu się oddala, a radni godzą się (!!!) na wyrzucanie pieniędzy w błoto. To jest rzeczywistość panie Kośmider.
Co do Cupiała - sprzedaje Wisłę od kilku sezonów, do tej pory jej nie sprzedał. I skoro pan pisze że dla pana sport i Wisła jest jednym z tematów, proszę się nie wypowiadać na ten temat.

Fakty są takie panie Kośmider - stadion Wisly ( i Cracovii) są w tym momencie NAJWAŻNIEJSZYMI miejskimi inwestycjami, wieloletnimi, które należy skończyć.
Odpowiedz cytując