Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2009, 13:03
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Józef Pilch

Rozumiem ze w takim razie o hali mozemy zapomniec....Przepada dofinansowanie z unii ale co tam, przeciez to tylko kilkanascie milionow heh
To nie jest kilkanaście milionów. To jest odebranie nam a w konsekwencji zaprzepaszczenie i zmarnowanie ponad 30 milionów zł ( 8 mil euro dotacji unijnej na TS Wisła), podczas gdy brakuje tylko 25 milionów zł aby halę wybudować. Jak myślisz, czy w tym roku rozpoczną Czyżyny za 200 milionów zł, aby dotacja nam zabrana, nie przepadła ? W życiu chińczyka nie, bo nawet projektu Czyżyn jeszcze nawet nie ma. To są kłamstwa i wyborcze obiecanki. Nie mam nic przeciwko Czyżynom, ale za nim one powstaną za tak dużą kasę, to za te 10 % tej kwoty, Wisła za rok już miałaby nowoczesną halę na 5 tys miejsc, tak jak Cracovia ma mieć w okolicach 2012 roku halę na 2, 6 tys miejsc, na co Radni wydali już wstępną zgodę w projekcie " Stadion MKS Cracovia" i zabezpieczyli go finansowo aż do 2012 roku, całkowicie z środków miejskich, bez unijnych dotacji. Nie mam nic przeciwko hali Cracovii czy w Czyżynach, ale nie kosztem hali Wisły.

EDIT

Też otrzymałem odpowiedź Radnego Pilcha i nie tylko w tej sprawie i staram się im odpowiedzieć, oraz szerzej dyskutować jeśli zechcą , przedstawiając swoje argumenty. Radni informują mnie także, potwierdzając fakt nie posiadania informacji o kompleksowych i ostatecznych kosztach inwestycji, choć teraz o tą infermocję zabiegają, że bez tych informacji, trudno jest zabezpieczyć tą inwestycję kompleksowo i raz na zawsze. To jest przerażające, jak wygląda koordynacja i w ogóle praca naszych władz miejskich.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.10.2009 o godz. 15:16.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując