Wyświetl pojedynczy post
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2009, 23:20
Też pooceniam (w skali 1-6) szkolna:

Cebanu - 2 - dwa razy wykop a`la Pawełek sprzed roku ... i parę interwencji takich niepewnych .. Wisła to ma pecha: jak Pawełek zaczął dobrze i pewnie bronić to się uszkodził ...
Pi. Brożek - 3 - za ambicję
Marcelo - 3,5 -za bramkę , ale znów dwa podania i oponenci strzelają bramkę .... więcej czujności ! ...
Głowacki - 3 - jedna kicha .. na szczęście bez konsekwencji
Alvarez - 3 Główny winowajca bramki o ile dobrze kojarzę ale kilka dobrych włączeń w przodzie
Kirm - 2 Niby biega ale jałowy to trud ... bo brak jakiegoś zaskakującego podania czy zwodu
Diaz -2 Jest w większości akcji ..... ale jego podania są coraz gorsze
Jirsak - 1,5 ...źle zagrał ... mimo jednego dobrego wypuszczenia sam na sam Małego...
Łobodziński 3 - jeden z lepszych piłkarzy w pierwszej połowie (!) w drugiej ... już niekoniecznie .... kondycja ?
Małecki - 2,5 - skuteczność fatalna ale biega i walczy ....
Brożek - 1,5 mimo bramki ocena niska ... w drugiej połowie nie istniał (no .. 1 podanie do Małego ok) ... i te nieustające odruchy zniechęcenia...
Cantoro- 2,5 W swoim stylu ... do tyłu, kółeczko itp ... ale nie tracił piłki
Ćwielong- 2,0 Znów 1 pudło

Parę uwag generalnych:

- zgadzam się ze złymi ocenami 2 linii zwłaszcza środka ... Myślałem że słabość Jirsaka w meczu z Lechem wynika z siły Lecha ... nie ... on nie ma szybkiej nogi i przeglądu sytuacji , potrzebuje ułamka sekundy za dużo by podać ... Diaz nigdy nie podawał dokładnie ale z Piastem pobijał rekordy .. Ja liczę na Gargułę ale po pierwsze: nie "na siłę", po drugie: też będzie potrzebował parę meczy na "wejście" a tyle to akurat zostało do końca rundy, po trzecie widziałem kilka meczy gdzie Garguła wcale nie olśniewał rozgrywaniem ..

- Wisła ma dobrych zawodników ale to nie jest kolektyw .. Atmosfera na boisku jest zła. Nie rozumiem jak Skorża może tolerować w kolejnym meczu stałe napier...lanie się "asiorów" Brozka i Małego (wzajemne ale także w stosunku do innych jak Kirm, Jirsak ...) To nie tworzy dobrej atmosfery w drużynie ... zamiast się mobilizować podkręcają się i tylko patrzeć jak zaczną się klepać ..... W drużynie nie ma autorytetu potrafiącego zapanować nad zespołem ... Skorża o ile wiem powiedział kiedyś że taki się wyłoni ... gdy nie będzie Sobola .... No Mały i Brożek na pewno do tego nie dorośli mentalnie

- mamy jeszcze solidny bufor w stosunku do Legii i Lecha i nieco mniejszy w stosunku do Ruchu ... jak widać ze średniakami jakoś dajemy sobie radę więc nie ma co panikować ... Leczyć spokojnie Bogusia i Singlara, powoli wprowadzać Gargułę i poukładać klocki od początku na wiosnę ... Np z Piotrem Brożkiem obok Garguły w środku a Diazem na lewej obronie ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.10.2009 o godz. 23:32.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując