Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2009, 18:22
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Czy to, ze kiedys paru typow burknelo na Arbolede oznacza, ze teraz przez 10 kolejnych lat mamy przymykac oko na rasizm skierowny przeciwko pilkarzom Wilsy, przywolujac w kolko zajscie z Manuelem ?

Bo poki co licznik tych zajsc jest na nasza niekorzysc, gdyz chocby holota z Poznania ma na koncie recydywe w tej kwestii w odstepie dwoch ostatnich lat. Moze nalezaloby jednak w koncu kogos ukarac, bo jak inaczej wyobrazasz sobie walke z tym zjawiskiem ? Tym bardziej, ze w tym konkretnym przypadku nie mowimy o grupce pijanych kibicow, tylko o pilkarzu aspirujacym ponoc do gry w pierwszej reprezentacji. Mozna ukarac Skorze za przesadzone slowa, to chyba mozna ukarac tez Glika za slowa obrzydliwe ?

Ps. nie chce nikogo usprawiedliwiac, ale zajscie z Arboleda wyniknelo z tego, ze po strzeleniu gola podbiegl do trybun i zachowal sie w stylu Gajtkowksiego z wczorajszego meczu, tanczac pajacyka i wskazujac nazwisko na swojej koszulce. Nikt ani wczesniej, ani pozniej nie zaczepial go zupelnie bez powodu gdy byl przy pilce etc. A czym na takie potraktowanie zasluzyl sobie Diaz czy wczesniej Cleber, nie mowiac juz o Marcelo ?
przeczytałeś chociaż cytowany przeze mnie fragment postu? Pewnie nie to zacytuje jeszcze raz:

kot napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nikt się nie zwróci a zwłaszcza nasz klub czy trener, bo myślą, że jak na Wiśle tak będzie, to nam też odpuszczą. Ale zobaczycie, jak tylko nie daj Bóg u nas się takie coś pojawi wobec ciemnoskórych piłkarzy z innych klubów, to z wysokości kar się nie pozbieramy przez kilka lat przynajmniej.
Nie wiem zatem jak wywnioskowałeś że jestem za tym że mamy przymykać oko na rasizm który uderza w naszych zawodników.

@kot - ja pisałem do Eustachego a nie do Ciebie
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 25.10.2009 o godz. 18:40.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując