rav napisał(a):

|
Ja podpisuje się obiema rękami pod tym co napisał Kośmider,]
|
Nie, Rav, to co pisze Kuśmider sprawia, że włosy jeżą mi się na głowie.
Bo on proponuje cytuję:
"audyt, potem 30 mln zł , potem zmiany projektu , potem inwestycja ". Czyli de facto wstrzymanie prac, bo brakujące pieniądze da dopiero wtedy, gdy będą wyniki audytu (co potrwa tygodnie, jak nie miesiące). A jeśli te wskażą na nieprawidłowości, to pewnie w ogóle. Jeśli to pójdzie w tą stronę, możemy się pożegnać z meczami na Reymonta przynajmniej do wyborów, czyli jeszcze dodatkowo przez sezon. Brakujące pieniądze muszą być zabezpieczone jak najszybciej, inaczej wcześniej czy później budowa na długo stanie.
PvD napisał(a):

jakie to wzruszające (...0
możesz jej odpisać, że do kibiców Wisły nikt się nie zwraca a są w stanie pomoc szkole i dzieciom wTyrawie Woloskiej, dziewczynce w Kalwarii, Antosi z Brzeźnicy, Hospicjum Tischnera itp itd
|
Sam jej to napisz. I nie zapomnij wspomnieć, że organizacje kibicowskie typu SKWK na pewno rozważą zwrócenie się do mieszkańców Krakowa i fanów piłki nożnej o poparcie konkretnych osób lub partii w wyborach, w zależności od decyzji, jakie obecnie będą podejmowane w radzie itd.. Nie zapominaj wspomnieć, że mowa tu potencjalnie o liczbie nawet kilkaset tysięcy głosów - bo według różnych szacunków tylu jest sympatyków Wisły w naszym mieście lub ludzi, którym zależy na terminowym powstaniu tego stadionu.
Rozmawiając z radną Jantos sam już nie wiem, co mnie bardziej przeraża: jej kompletna ignorancja typu "Barcelona ma jeden stadion" (czegoś równie "błyskotliwego" nie wymyśliłaby pewnie nawet najgłupszy poseł Samoobrony), argumentacja z księżyca, czy też fakt, że ktoś ją jednak do tej rady wybrał. Nie wiem, jak można było głosować na takie partie i ludzi. Po prostu nie mieści mi się to w głowie.
Aha, mam nadzieję, że SKWK planuje zorganizowanie jakiejś demonstracji z udziałem osób publicznych (Daniec, Sikorowski itd.) jeszcze przed następnym posiedzeniem rady lub w jego trakcie?