Wyświetl pojedynczy post
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2009, 23:23
Przed tym sezonem byłem wielkim zwolennikiem Skorży. Nadal darzę go wielkim szacunkiem, ale głównie za to, czego już dokonał, a nie za to, co jest teraz. Pierwszy sezon w jego wykonaniu - super. Potem, niestety, coraz gorzej. Aktualnie mam wrażenie że zespół mu się "rozłazi". Brożek ma się za świętą krowę, Małecki za gracza pokroju Messiego, Kirm jest zupełnie nie podobny do piłkarza, którego widzieliśmy w meczu Słowenii z Polską... Styl gry? W tym sezonie podobały mi się może 2-3 mecze w wykonaniu Wisły. Reszta to nerwówka i ciułanie punktów. Mecz z Lechem przegrany pechowo, ale znowu ta słynna już NIESKUTECZNOŚĆ. Czarę goryczy przelało we mnie wysłuchiwanie po nim tekstów o "sportowej złości i pokazaniu w kolejnych meczach..." PANIE SKORŻA !!! My to już słyszeliśmy. Po Levadii. Sportowej złości starczyło na mecze z Zagłębiem i Bełchatowem. A teraz? Wygrana z Piastem bardzo wymęczona. Jestem zawiedziony. Przed nami ciężkie i ważne mecze. Wyjazd do Kielc za tydzień oraz "u siebie" z Legią i Cracovią. Nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż 9 punktów.
Kontrakt Panu Maciejowi się kończy. Uważam, że jeżeli nie zaczniemy wygrywać ważnych meczów z Legią czy Lechem to Cupiał nie przedłuży z nim umowy. I będzie to słuszna decyzja. Skorża zrobił bardzo dużo dla naszego klubu ale ciężko nie odnieść czasem wrażenia, że "brakuje chemii" pomiędzy nim i zawodnikami. Coś się już wyczerpało. Krótkotrwałą poprawę przyniosłaby zmiana trenera na innego z naszej Ekstraklasy. Kompletną zmianę jakości tylko zastąpienie go szkoleniowcem zagranicznym, "nieskażonym" polską piłką.
Mam jednak jeszcze nadzieję, że coś w grze Wisły zaskoczy i po kolejnych spotkaniach ligowych wszyscy będziemy mogli być zadowoleni nie tylko ze zdobyczy punktowej ale też ze stylu gry naszej drużyny.

Po przeczytaniu kilku wypowiedzi, że dobrze by było gdyby Wisłę objął Szatałow itp... powiedzieć mogę tylko jedno: ze szkoleniowcem z polskiej Ekstraklasy w dłuższej perspektywie powyżej poziomu na którym jesteśmy teraz (ze Skorżą) nie podskoczymy. Jeżeli więc ktoś chcę zmiany szkoleniowca dla samego faktu zmiany - dajmy spokój, niech będzie Skorża. Jak na polskie warunki to naprawdę Fachowiec przez duże eF. Lepszego w Polsce NIE MA.
Ostatnio edytowane przez MCX : 25.10.2009 o godz. 00:11.