|
Mnie się wydaje, że podając newsa że Wisła może grać przy niewykończonej trybunie, mieli na myśli, że np wnętrze wyższych kondygnacji nie będzie wykończone w trybunie głównej. Coś na kształt tego co jest na D obecnie, choć tam to jest bonanza bo nawet klatek schodowych nie ma.
Suma 400 mln zostanie przekroczona, to już nieuniknione. Do brakujących pieniędzy na murawę, kołowrotki, monitoring należy dodać jeszcze system nagłaśniający, a także takie rzeczy jak telebimy i wszelkie systemy teleinformatyczne itd. Jak się zmieszczą w 450 mln to obecnie będzie to cud. Pan O. powinien odpowiedzieć za to co wymodził. Nie chodzi tu już o sam projekt ale o jego realizację. Jak przeczytałem że do tej pory ten pseudo architekt nie dał budowlańcom skończonego projektu i że sami muszą nanosić poprawki to mnie szalg trafił. Powinni go wywieść z tego miasta na taczkach a potem wyp.... gdzieś w kieleckim.
Jeżeli kwota dojdzie do 500 mln to będzie to tragedia już nie tyle dla Wisły, czy dla Nas co przede wszystkim dla tego miasta. Łącznie ze stadionem Pasów cena osiągnie ok 700 mln. Może wam się to nie spodoba,ale ja coraz bardziej żałuje, że Majchrowski nie przeforsował Areny Kraków. Przy dobrym projekcie, z tych 700 mln, mielibyśmy obecnie stadion na jakieś 40.000 widzów i hale w Czyżynach na 15.000.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 24.10.2009 o godz. 07:38.
|