Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2009, 22:21
Rav, ale czy nie można przeprowadzić kontroli po zakończeniu inwestycji? Ja też jestem za tym, aby wszystko odbyło się w sposób zgodny z prawem, transparentny i bez szkody dla każdej ze stron, ale obawiam się, że ten audyt, jeśli zostanie przeprowadzony teraz, stanie się kartą przetargową w grze politycznej na linii Majcher - Rada Miasta i może spowodować zatrzymanie inwestycji... A priorytetem jest dokończenie stadionu.
Jak oddadzą stadion do użytku, niech sobie kontrolują co chcą i kogo chcą. Jeśli okaże się, że coś jest nie tak, można zawsze Polimexowi nie wypłacić kwoty zatrzymanej z tytułu gwarancji a Obtułowiczowi z tytułu wynagrodzenia...

Popatrz na inwestycje w Poznaniu czy Warszawie, tam też koszty rosną i nikt nic nie mówi. Jestem święcie przekonany, że gdybyśmy mieli prezydenta z PO, kasa znalazłaby się natychmiast...

P.S. W Poznaniu, żeby było śmiesznej, też nie uwzględniono w kosztorysie murawy. A w przeliczeniu na 1 krzesełko, nasz stadion jest jednym z najtańszych: 13,5 tys zł
Ostatnio edytowane przez willow : 23.10.2009 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując