morgenes napisał(a):

(...) operator jest od zarządzania gotowym obiektem, bo jak wszyscy wiemy, jest to normalna praktyka, że w zamian za określone inwestycje, oddaje się komuś innemu prawo do zarządzania i czerpania zysków, patrz np. parkingi czy płatne autostrady.
Poza tym Rav => tak na zdrowy, chłopski rozum - wierzysz w to, że dopiero teraz radni zauważyli, że kosztorys nie obejmuje murawy?
|
Nie znam się na nomenklaturze, ale z tym co piszesz bardziej pasuje mi określenie koncesjonariusz a nie operator.
Z inicjatywy Wisły padł pomysł, żeby operator sfinansował to co brakuje przy trybunie D. Z tego co wiem to propozycja nie starsza niż 3-miesięczna.
Wiesz, jak czytam i słucham co mówi pani radna Jantos to jestem przekonany, że nie zdawała sobie z tego sprawy (cyt. zmniejszyć stadion, żeby zmieścić się w 370 mln - gdy fundamenty już tryb. zachodniej są gotowe). Mało tego, wielu radnych do tej pory sobie nie zdaje z tego sprawy i dopiero teraz w kuluarach chodzi, że do tych 30 mln trzeba dorzucić jeszcze sporo bo nie ma tego i tego... Oni zielonego pojęcia nie mają co się dzieje przy Reymonta i kojarzą tylko tak: piłka, 370 mln Wisła, 160 mln Cracovia, więcej nie damy.
Kot,
A to nie było tak, że najpierw zabezpieczono ok. 370 mln na cały stadion w budżecie miasta a dopiero potem rozpisano przetargi, które wyczerpały te środki bez zapewnienia wszystkich elementów?