Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2009, 23:10
krwawy / To Tylko Ja

Może się źle wyraziłem, ale na pierwszy rzut oka widać, że poszczególne piętra z pomieszczeniami pod Wiślackimi trybunami, ciągnące się od poziomu minus jeden , aż do tarasu widokowego na końcu wysokości trybuny piętrowej, są zabudowane i podzielone na różne sektory i mniejsze czy większe pomieszczenia. Oglądając także wyłącznie pobieżnie projekt stadionu Legii, pomieszczenia użytkowe zabudowane, znajdują się najwyżej do początku trybuny piętrowej a nie jej końca ( w przeważającej części stadionu, za wyjątkiem starej zabudowy i waszego "okrąglaka" ) i nie mają poziomu minus 1. Ponadto, część tej powierzchni zabudowanej pod trybunami, zajmuje garaż, podczas gdy u nas garaż jest oddzielny i pod ziemią. Na rysunkach z przekrojami trybun, u Was trybuna z biurami ma 3 piętra zabudowy pomieszczeń pod trybuną a pozostałe raptem po 2 piętra. U nas trybuny wzdłuż boiska mają po 5 pięter zabudowy pomieszczeń pod trybunami wraz z narożnikami a stare trybuny po 3 piętra. Wysokość, szerokość i długość oraz pojemność stadionu w obu przypadkach jest zbliżona. Stąd wyciągnąłem wniosek, że na Wiśle musi być pod trybunami więcej pomieszczeń zabudowanych, niż na Legii. Niestety nigdzie takich danych o powierzchni łącznej pomieszczeń zabudowanych pod trybunami nie ma i nie potrafię obecnie tego udowodnić, o ile na pierwszy rzut oka się nie mylę ? Mnie nie chodziło o ilość miejsc dla takich czy owakich kibiców, czy wyznaczonej powierzchni pod komercję, prasę itp bo to reguluje klasa " Elite" i muszą one być podobne.

Jak nam dołożą różnicę tych 90 mil między kosztami naszych stadionów, to będziemy mieć brakującą kasę dla wykonawcy i nie tylko wykończoną trybunę D, murawę lub monitoring z nagłośnieniem ale i coś extra jeszcze oprócz boisk treningowych.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.10.2009 o godz. 23:30.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując