WILU TS napisał(a):

Cóż Ci oni takiego zrobili ? Większość mówi prawdę,ileż można dokładać pieniędzy które są w rezerwie na nagłe awarie kanalizacji czy też jezdni lub torowisk? To nie 3 mln zł tylko 30 na Boga ! i to w cale nie jest kwota ostateczna!
Mam nadzieję że skończy się to gruuubym opóźnieniem oddania do użytku stadionu,wiem wiem będziecie na mnie bluzgać,ale tylko przez obsuw można będzie dokładnie się dowiedzieć o co tam poszło i tylko w ten sposób Obtuchujowicz pójdzie siedzieć.
|
Co ci rani mi zrobili? - głupoty plotą i tyle. A oto przykłady:
- Może zrobimy referendum społeczne w tej sprawie. Nie dajmy się szantażować zimą ani kibicom. W przyszłym roku odbędą się w Krakowie mistrzostwa w brydżu. Może powinniśmy postawić również na siatkówkę - Małgorzata Jantos, PO
i ta sama specjalistka od sportu i inwestycji
- Skoro projektant nie oddał jeszcze całej dokumentacji, to może niech zaprojektuje nieco mniejszy stadion. Jak nie, to niech krakowianie zdecydują w referendum, czy chcą dopłacać 30 mln do stadionu - Małgorzata Jantos, PO
Jak baba się na czymś nie zna to niech głupot nie opowiada. Jak teraz można mówić o zrobieniu mniejszego stadionu? Podobnie z pomysłem o referendum. Jak jest taką zwolenniczka demokracji ludowej to rozpędźmy tą całą radę i każda decyzja w tym mieście niech przechodzi przez referendum.
I kolejny specjalista:
- Te 30 mln zł to dopiero pierwsza rata. Nikt nie mówi, ile trzeba będzie wydać w sumie. Radni nie powinni dawać tych pieniędzy. Prezydent zobowiązał się zbudować ten stadion za określoną sumę, nie może teraz żądać więcej - Jakub Bator, PiS
Jak facet nie wie, że kosztorys zawierał co innego a po poprawkach trzeba zrobić co innego to niech nie miesza ludziom w głowach
Nie ma jeszcze oficjalnych stenogramów z ostatniego posiedzenia rady (będą pod adresem:
http://www.bip.krakow.pl/?mmi=10226 ) dlatego obecnie opieramy się tylko na doniesieniach prasy. Ale takich "kwiatków" pewnie było więcej