element napisał(a):

To samo wizualizacje stadionu Legii (najlepsze w Polsce) robią dość dobre wrażenie, aczkolwiek spoglądając na budowę z żywca już tak pięknie to nie wygląda.
No i całkowicie zjebane tyły i komiczne wejścia na trybuny. Minusem też jest pozostawienie budynku klubowego, taki odrębny klocek.
|
Właśnie największym plusem było pozostawienie budynku klubowego(połączenie nowocześności z tradycją). To się kibicom Legii bardzo podobało, ale zostało jakiś czas temu zmienione. Teraz ma być to jakoś przebudowywane (niby tak będzie łatwiej i bezpieczniej dla robotników)
Co do samego stadionu, to od samego początku obiekt nie podobał mi się na wizualizacjach. Ale gdy się widzi go na żywo, to robi na mnie dość dobre wrażenie. Bardzo podoba mi się to, że trybuny są strome, a nie płaskie (szczególnie piętro będzie strome) co poprawia zdecydowanie widok na boisko. Dużym plusem tego stadionu jest również jego jednolitość (nie tak jak w przypadku Poznania i Krakowa- u was dach będzie zachodził na dach, przynajmniej tak wynika z wizualizacji). No zarzuty co do tych przerw między dachem a trybunami- problem w jakiś tam sposób jest rozwiązany, bo mają tam być ok 2,5 metrowe szklane ekrany (będzie fajny widok z korony stadionu)
I aby nie zrobili tylko kolorystyki trybun w stylu dyskoteki a będzie wszystko ok.
Każdy ma swoje gusta, ale z 3 stadionów (Legia, Wisła, Lech) nasz podoba mi się najbardziej. Jednak najlepszy projekt ma Jaga (o ile jest aktualny)