bbbnba napisał(a):

Jedyny stadion na swiecie, najciezsza chyba kratownica na swiecie, moze dorzuc do tego najwiekszy niebieski element na swiecie. Twoj post bedzie jeszcze bardziej przesmiewczy i zarobisz dodatkowe punkciki 
Uniesienie 1400 ton to jakby nie patrzec jakies wydarzenie, wiec media troche je naglosnily. Dodatkowo Discovery ma krecic dokument o calej tej operacji, ale zeby od razu az tak sie tym emocjonowac? Po prostu troche zelastwa idzie w gore i zaloze sie, ze w Europie zdarzaly sie takie operacje.
Szczerze mowiac sam jestem ciekaw, jak bedzie wygladac ostatnia faza tego podnoszenia, a dokladniej chodzi mi o przesuniecie kratownicy na zelbetowe kolumny. Najwyzej s.......i sie i nie bedzie Euro w Poznaniu 
Wracajac do tematu stelazy na IV trybunie. Tak jak ktos wspomnial IV trybuna pochodzila ze starego planu modernizacji stadionu, wiec teraz musza polaczyc obie trybuny na identycznej wysokosci. Podobny zabieg kojarze ze stadionu PSV, gdzie rowniez zrobiono sektor na stelazach (co wcale nie znaczy, ze jest to cos fajnego).
|
Zgadzam się, że z technologicznego puktu widzenia operacja dzwigania tego żelastwa będzie interesująca. Ciekawi mnie tylko, czy za tą operacją idzie coś wiecej - czy stadion będzie taki mega, czy tylko technologia jego produkcji była taka mega, a stadion będzie po prostu OK.
Na razie wydaje mi się, że trochę forma przerasta treść, bo gdzie indziej robią stadiony funkcjonalnie bardzo podobne.