Wyświetl pojedynczy post
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2009, 15:07
kot napisał(a):Wyświetl post
Krissu
No i co z tego wynika, że coś Ci się ubzdurało w głowie ? Punkt widzenia nie jest równoznaczny z punktem odniesienia. Taka retoryka także jest pasiasta i to jest Twój punkt odniesienia.Tak samo Ruch czy komuniści nie są moim punktem odniesienia. Jest nim dawno temu wydany przez FIFA werdykt w sprawie tych regulacji. Można udawać, że go nie było, ale i można go ujawnić. Zależy co kto chce ?
Ech...

Mówisz, że sposób wyłonienia mistrza był niezgody z FIFA i UEFA.

ZSRR też należało do FIFA, czy to znaczy, że mają unieważnić wszystkie mistrzostwa? To może idźmy jeszcze dalej - skoro unieważniamy mistrzostwo z 1951 roku, to może unieważnijmy te z lat 1921 - 1926? Przecież wtedy też nie grano systemem ligowym. A taki istniał, bo grano nim w Anglii już pod koniec XIX wieku. Zastanawia mnie czy nie unieważnić też rozgrywek w sezonie 2001/02. Przecież te grupy całe to na bank nie jest zgodne z wytycznymi FIFA.

To może jeszcze unieważnimy wszystkie dotychczasowe mistrzostwa niektórych krajów Ameryki Południowej? Przecież np. taka Argentyna czy inna Kolumbia mają co roku dwóch mistrzów. Otwarcia i zamknięcia. Myślisz, że to jest zgodne z regulacjami FIFA?

Swoją drogą, pokaż mi ten werdykt FIFA, bo sam nie mogę znaleźć. Nawet jeśli tak jest, to jest jeden zasadniczy problem: prawo nie działa wstecz.

A UEFA w 1951 roku jeszcze nie istniała.

Wszystkie kluby wiedziały, kto zostanie mistrzem w roku 1951. To, że zasady zostały narzucone siłą, nie ma żadnego znaczenia.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując