Wyświetl pojedynczy post
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2009, 09:40
Ja mam jednak nieco mieszane uczucia co do porazek Legii i Lecha. Wiadomo ze dobrze dla naszej pozcji w tabeli bo kazda wpadka, jak wczoraj Legii (choc czy to naprawde wpadka? Po prostu graja slabo), przybliza nas do kolejnego mistrzostwa to brak presji sportowej, na 100%, niewazne co by pilkarze i trenerze mowili o mobilizacji, odbije sie na obrazie gry i zaangazowaniu. A ten brak presji odbije sie znow w pucharach gdzie nie bedzie zadnych usprawiedliwien ani "musimy wyciagnac wnioski z tej porazki", bo bedzie juz po wszystkim.
Dla dobra Wisly, a takze calej ligi lepiej by bylo by nasza sila wynikala z ciagle wzrastajacego poziomu sportowego druzyny i rywali a nie z ich slabosci, bo to daje zludne wyobrazenie o naszej sile.

Obawiam sie ze jesli dzis wygramy we Wronkach to moze sie zaczac olewanie w nastepnych meczach. Na nasza korzysc przemawia moim zdaniem bardzo dobre ulozenie druzyny przez Skorze, mamy chyba idealna mieszanke graczy w podstawowej jedenastce pod wzgledem wieku. Druzyna nie jest za stara zeby zjadala ja rutyna i nie za mloda by nie mial kto gry poukladac. Paru starszych wyjadaczy z duzym doswiadczeniem jak Sobol czy Glowa, paru srednio doswiadczonych a jeszcze nie tak starych, jak Brozki czy Boguski, oraz mlode glodne wilki jak Mały i Pepe.
DysoN
Odpowiedz cytując