wolfy napisał(a):

|
Pomijam już fakt, że nie przesłał do KP uzasadnienia swojej decyzji, ponieważ z moich doświadczeń wynika, że jakakolwiek próba dyskusji z fanami Donalda to strata czasu.
|
Możesz mi wytłumaczyć jak sześciolatkowi, co ma nieprzesłanie do KP uzasadnienia decyzji do straty czasu w wyniku dyskusji z fanami Donalda

Chyba że coś się źle przekleiło :]
Cytat:
|
EDIT: Przy "przepisowych" miałem na myśli KPA, gdzie w większości wypadków są dwa tygodnie na odpowiedź.
|
Nie chcę się za bardzo czepiać, ale to nieprawdziwa informacja.
W KPA częściej jest używany i istotniejsze znaczenie dla stron ma termin 7-dniowy (np. wniosek o przywrócenie terminu, uzupełnienie dokumentów na wezwanie organu, rozpatrzenie skargi, wydanie zaświadczenia).
Brzmienie przepisu w tym ostatnim przypadku (wydanie zaświadczenia przewidziane w art. 217 kpa) warto zresztą zacytować, bo ma znaczenie dla całej dyskusji: "Zaświadczenie powinno być wydane bez zbędnej zwłoki, nie później jednak niż w terminie siedmiu dni", co w pewnym stopniu wpływa na wykładnię pojęcia "bez zbędnej zwłoki" czy też "niezwłocznie".
Co do obyczaju politycznego - nie wypowiadam się, nie obchodzi mnie to i sam nawet skłonny jestem uznać, że można było jeszcze tydzień zaczekać.
Odniosłem się tylko do owego słowa "przepisowych".