Wyświetl pojedynczy post
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2009, 07:16
Markus napisał(a):Wyświetl post
Piłkarz nie musi grać po 15-20 minut zawsze w rezerwach, czasem, jeśli prezentuje się na tyle dobrze, może i od razu grać ów kwadrans w pierwszym zespole.
Wpuszczenie Bogusia od razu do meczu ligowego po półrocznej przerwie i ciężkiej nie do końca zdiagnozowanej kontuzji byłoby szczytem nieodpowiedzialności .... no chyba że zakładamy iz zawodnik będzie biegał na 80% możliwości, odstawiał nogę itp ...
Nie rozumiem skąd ten pośpiech ....
Wg mnie nie 1 ale conajmniej 2 mecze w ME rozegra Boguś, zanim wejdzie na 15 min w lidze.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Wisła po to podpisywała z nim kontrakt, aby jej w miarę możliwości pomagał, także powoli dochodząc do optymalnej formy, a nie by mógł dochodzić do siebie wyłącznie w rezerwach. Trener powinien podejmować decyzje w oparciu o jego bieżącą dyspozycję, a nie dogmatyczne schematy.
"Dogmatyczne schematy" ? - czy raczej racjonalna praktyka w całym (znanym mi) piłkarskim świecie ......
Kompletnie nie rozumiem wypowiedzi dot. kontraktu ... czy sugerujesz że Boguski nie chce grać w 1 skladzie tylko brać kasę za grę w ME ?, a Ty Markus natomiast uważasz, że kontrakt go obliguje do grania od razu w pierwszym składzie ? O ile znam Bogusia ... to wogóle o takiej sytuacji nie ma mowy.

Jaką to dramatyczną sytuację w lidze mamy by tak "na siłę" ratował nas Boguski ?
Mam nadzieję że jednak sztab szkoleniowy woli Boguskiego 2 tygodnie później oraz wiosną na boisku niż 15 minut w "arcyważnym" meczu np z Piastem ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.10.2009 o godz. 07:34.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując