Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2009, 15:29
Interesujący wpis internauty na Weszło, pod artykułem o słowach Lewandowskiego :

Cytat:
Prokurator (13.10.2009 15:59:51)
Szanowna Redakcjo "Weszło". Nie wiem czy specjalnie, czy też przez nieuwagę, ale w zapamiętaniu kibicowskim, atakując słusznie zresztą Lewandowskiego, pominęliście w tej sprawie wątek aferalny a nie tylko korupcyjny. Nauczcie się czytać ze zrozumieniem a wtedy zauważycie co naprawdę powiedział Lewandowski. Cytuję jego wypowiedź dosłownie - " Czekamy więc na motywację ze strony Słoweńców - mówi Mariusz Lewandowski. - Jeśli chcą, byśmy zagrali z jeszcze większym charakterem, niż zamierzamy, NIECH DZWONIĄ DO NASZEJ FEDERACJI I ZŁOŻĄ JAKĄŚ OFERTĘ. Może to będzie dodatkowy bodziec dla młodych piłkarzy ? ". Jako prokurator zwracam Wam uwagę na zdanie, które napisałem dużymi literami. Mechanizm korupcji zawsze ma swoją hierarchię. Afera jest wtedy, gdy ujawniane zostają mechanizmy tej korupcji. A w tym przypadku Lewandowski je ujawnia, bezczelnie informując , że aby Słoweńcy mogli liczyć na Poaków i awans, muszą porozumieć się z POLSKĄ FEDERACJĄ PIŁKARSKĄ a ta w rozliczeniu za ten awans, może przeznaczyć część słoweńskich czy słowackich pieniążków na wystarczającą motywację piłkarzy polskich. Lato już postraszył Lewego, że porozmawia sobie z nim o jego żartach, a ja dziwię się, że dziennikarze, jak zwykle są ślepi na prawdziwe mechanizmy korupcji w naszej piłce i ślepo atakują piłkarza ( czytaj żołnierza ) PZPN a nie szefa PZPN . Po to chyba jest tymczasowy Majewski, żeby zamiast oficjalnych 20 milionów z UEFA za awans naszej reprezentacji na mundial, skasować kilka milionów nieoficjalnie od Słoweńców lub Słowaków. Pewnie dogdali się z obydwoma jednocześnie. Czy przegrają, czy wygrają, kasa i tak będzie. W końcu przegrać ktoś musi i nie jest to na dodatek tak trudne, jak wygranie.
http://www.weszlo.com/news/3844

A tutaj rzekoma wypowiedź Lewandowskiego - http://www.sport.pl/MS2010/1,97763,7...slowenska.html

Cytat:
Czekamy więc na motywację ze strony Słoweńców - mówi Mariusz Lewandowski. - Jeśli chcą, byśmy zagrali z jeszcze większym charakterem, niż zamierzamy, niech dzwonią do naszej federacji i złożą jakąś ofertę. Może to będzie dodatkowy bodziec dla młodych piłkarzy?
Rzeczywiście musiał być jakiś sens ze strony PZPN, że zdecydował się pozbyć Leo na te dwa ostatnie mecze i nawet wypłacić mu zaległe pieniążki, kosztem dodatkowej pensji dla wyłącznie tymczasowego na te 2 mecze Majewskiego. W PZPN przeliczono na szybko szanse na awans po ostatniej przegranej Leo i przekalkulowano szansę na Lewą kasę, wynikłą z układu tabeli naszej grupy i nieuniknionego naszego odpadnięcia z mundialu ( pogrubione słowa z cytatu internauty z Weszło ). Nie trudno było zakładać choćby remis w meczu Słowenia-Słowacja ( choć wygrana Słowenii nie była przecież absolutnie poza ich zasięgiem ). Leo był za cwany i chytry na taki plan PZPN a Majewski jest takim idealnym pożytecznym "optymistą" w ręku działaczy w stylu Jurek Engel. Ja obstawiam, że to nasi sąsiedzi z za miedzy, wygrają przetarg w PZPN na bezpośredni awans do RPA a Słowenia zagra w barażach. Wiele czynników za tym przemawia. No chyba, że Słoweńcy zaoferują jakąś kosmiczną wręcz propozycję.
Ostatnio edytowane przez kot : 13.10.2009 o godz. 16:54.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując