Pan Jotka napisał(a):

Prokurator a nie kurator Nie mówie o zawieszeniu działaczy, tylko o ROZPOCZĘCIU ŚLEDZTWA W SPRAWIE NIEGOSPODARNOŚCI W PZPN oraz O FAŁSZOWANIE DOKUMENTÓW. Kurator to później, bo że śledczy by cos znalazł to więcej niż pewne.
|
Niestety nikt u nas nie ma jaj do tego, może gdyby Boniek przyjął tekę ministra sportu to by coś się zmieniło. Chociaż chyba jednak lepiej by było gdyby został prezesem PZPN, gdzie jako działacz radził sobie świetnie.
el Nuero napisał(a):

Jeśli nasz Nadprezes oglądał wczorajszy "występ" kadry lub wtopę ze Słowenią, to chyba nikt go nie namówi do zakupu polskiego piłkarza przez najbliższe kilkanaście lat...
Wczoraj, gdy nasza defensywa zagrała w krajowych składzie - dostali trzy sztuki w plecy (jedna nieuznana). Przedtem grali "o wszystko" ze Słowenią - szkoda gadać, Kirm i spółka robili co chcieli. I teraz zastanawiam się, czy piłkarze przestali wierzyć w awans i magię trenera już po remisie 1:1 z Irlandią, czy może jeszcze wcześniej?
Może za dużo wypiłem wczoraj włoskiego wina, ale zgrania naszej repry to ja nie widziałem. Za to Kowalewski wykopywał po autach (choć OK, parę sytuacji obronił), Polczak krył na radar, Błaszczykowski po kontuzjach to już nie ten przebojowy Kuba co rok temu ... a Majewski oczywiście nie trafił z taktyką.
Pozostaje tylko nadzieja, że U-21 z Glikiem, Małeckim, Sobiechem i spółką lepiej się zaprezentuje w eliminacjach niż seniorzy.
|
Trudno zgrać zawodników nie mając zbyt dużo możliwośći na sprawdzenie i zestawienie optymalnego składu. Majewski opierał się (chyba) na tym co pokazywali na treningach.
Magia trenera prysła chyba po Euro 08. A wcześniejsza wygrana była chyba efektem tego, że Czesi tak jak w durgim meczu nie byli w wysokiej formie.