Niebieski1920 napisał(a):

|
a gdzie ja wspomnialem w walce o MP. Ruch gra nielepiej niz 2 lata temu, a jest 2 w tabeli. Rozumiecie. Ta liga zeszla na psy. Dzisiejszy Ruch mialby problem z utrzymaniem sie w lidze w latach zpoczatku XXI wieku. Ruch z sezonu 99/00 wygralby ta lige w cuglach
|
Rozwiń myśl, bo interesująca.

|
Owszem, wawsz mecz we Wroclawiu byl dobry. Mecze z Poloniami, Belchatowem to byla katastrofa dla widza. Na prawde. Nie pisze tego by was atakowac, bo jestescie w tej chwili najsilniejsza druzyna w lidze, tylko ze mimo wszystko gracie jedno wielkie gowno. Reszta ligi gra jeszcze tragiczniej. O to mi chodzi.
|
Skoro śledzisz rozgrywki ligowe, to powinieneś zauważyć, że Wisła gra może na 60% swoich możliwości. Wykładnikiem tutaj niech będą mecze z Zagłębiem Lubin i z 'Wami". Nie chodzi o wyniki, ale o styl gry. Agresywny pressing cały mecz, gra z pierwszej piłki, kombinacyjne akcje. Zgodzę się, ligowcy grają padakę, a Wisła się dostosowuje do nich poziomem. Dzieje się tak dlatego, że to po prostu wystarczy i nie ma na kogo się spinać. Jeżeli reszta klubów ligowych podniosłaby swój poziom, to i Wisła zmuszona byłaby grać lepiej bo to jest logiczne. Tak jak napisałem obecnie w naszej lidze wystarcza 20 min zryw, 2 szybkie uderzenia i spokojny dojazd do końca.

|
Wiecie kiedy Ruch zagral ostatnio dobry mecz? Wielkie Derby Slaska 2008, a wczesniej w okolicach 2002 roku.
|
Wielkie Derby Ślaska? litości.... Ani to derby, ani tym bardziej wielkie. Z resztą się zgadzam zasadniczo.