Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2009, 16:42
Nie lubisz konserwatyzmu , czy tak po prostu z nudy ,,go'' obrażasz ?

Mareczku: i właśnie po to żeby usłyszeć podobne "zarzuty" od kogoś o Twojej "wrażliwości" warto być konserwatystą .

Tak i to jest jedna z możliwości, poddać się...

Kolego Boomcha nie chciałbym się nad Tobą znęcać bo pomimo pewnej "kontrowersyjności" lubią czytać Twoje posty i mam odczucie że więcej nas politycznie łączy niż dzieli. Dlatego ograniczę się do stwierdzenia że Twoje poglądy w sprawie UE wydają się być nieco "chaotyczne" (z jednej strony uważasz że umowy międzynarodowe są nic niewarte po to aby w nastepnym poście dowodzić że podpisanie tl jest dla nas poddaniem się, cenisz Klusa za to że próbuje coś utargować a zupełnie pomijasz fakt że to co chce utargować Klaus Kaczor załatwił już dużo wcześniej itp, itd). Wybacz ale trudno jest polemizować z kimś kto jest podobnie niekonsekwentny w rozumowaniu.
Dodatkowo odnosze wrażenie że mylą ci się konsekwencję polityczne związane z podpisaniem tl z konsekwencjami wynikająymi z "układu sił".
Dlatego żeby nie przedłużać tej chybatrochę jałowej dyskusji radził bym Ci przemyśleć jeszcze raz całą sprawę nie sugerując się niektórymi "nadmiernie ideologicznymi" opiniami wyrażanymi a to w TP a to w Arkanach czy Frondzie. Tzw: intelektualiści są równie beznadziejni niezależnie od tego czy są z prawa czy z lewa (aczkolwiek trudno ukryć że Ci z prawa są mimo wszystko milsi sercu).

A jesli chodzi o nowa aferę to zastanwiam się jak to jest: było źle gdy Kamiński przyszedł do Ryżego z informacją o aferze hazardowej (powstała nawet słynna teoria impasu której nijak nie mogę zrozumieć; osobiście słyszałem jak Ryży w Sejmie gromił Kamińskiego za to że do niego z tym przyszedł). Okazuje się ze gdy Kamiński nie przyszedł do "premiera" ze sprawą stoczni to też jest źle (wniosek do prokuratury ). Byłbym wdzięczny gdyby ktoś (może 1q2?) wytłumaczył mi jak zatem powinien zachować się szef CBA aby zadowolić "premiera" i nie narażać się na zarzut "intryganctwa"?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.10.2009 o godz. 16:47.