Wyświetl pojedynczy post
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2009, 18:36
sambo napisał(a):Wyświetl post
Boomcha - nie przesadzaj - jedynie tylko Kwaśniewski może iść w konkury z Tuskiem w p***u czczych słówek o miłości i tego typu frazesów. Kwaśniewski jest tu chyba nawet lepszy.(...)
Ty zakładasz, że to co widzimy to się dzieje na prawdę. Ja tak nie myślę. Było już tyle cudów na tutejszej scenie, że nic mnie nie zdziwi. Uważam, że politycy występujący w telewizji robią to dosłownie. Są oczywiście wyjątki, jak zawsze.

PiS jutro "przestanie istnieć", dokładnie w południe. Lech Kaczyński podpisze kapitulacje. Który to raz w naszej historii? Wacław Klaus powiedział, że podpisze w zamian za gwarancje, że Węgrzy i Niemcy nie będą mogli ścigać Republiki Czeskiej w sądach o odszkodowania. Sami Niemcy a konkretnie ich Trybunał Konstytucyjny stwierdzili, że Traktat Lizboński i tak będzie "pod" a nie "nad" decyzjami ich parlamentu i każda decyzja parlamentu europejskiego i tak będzie musiał być przyjęta przez Bundestag. A co u nas? Nic. Puste słowa. Nie potrafimy się sprzedać za jakąkolwiek cenę, poddajemy się za darmo.

Tusk już jest na katafalku. Jeszcze wrzucili mu do politycznego CV likwidacje CBA. Potem dostanie kopa w dupę i nikt za nim nie zapłacze. Będzie musiał z Reksiem Grasiem pilnować Niemcom chałup, albo przejść na utrzymanie syna, pracownika "Gazety Wyborczej".
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
tyle, że tu pewnie większość zakłada wciąż bardzo silną pozycję Kaczyńskiego w PiSie, (...)
Jeśli Kaczyński Jarosław jest mądry to odda władze w PiS, póki ta partia jeszcze liczy się w grze. Komu? Choćby Kamińskiemu. Donald zrobił mu prezent, bo Kamiński mógł po prostu odejść z końcem kadencji. Potem byłyby dywagacja czy był dobrym czy złym szefem i tyle. A teraz jest jasne, że był dobrym i walczył z sitwą. Trzeba by być głupim, żeby nie skorzystać z takiego wejścia na polityczna scenę. Przyszłość PiS to rola języczka u wagi. Sam rządzić nigdy nie będzie.
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
(...)JPII nie chciał nagrody, bo na pewno by ją dostał
Nobel dla Wojtyły byłby nagrodą dla tej skompromitowanej szwedzkiej organizacji. Niezasłużoną.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 09.10.2009 o godz. 18:43.