Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2009, 20:33
Ciekawe zestawienie białego wywiadu ( z mojej strony wybrany przypadkowo co do osoby, ale warto sobie wyobrazić innych znanych polityków i zamiast Wrocławia wyobrazić sobie inne dowolne miejscowości w Polsce a w nich metody rządzenia i biznesu oparte o, a jakże by inaczej " święty dekalog " ).
Aż nie do wiary, że w necie można dokonać tak ciekawego podsumowania, jak z tego wynika - każdego polityka. Wystarczy tylko chęć i cierpliwość .......http://cogito.salon24.pl/129508,czas...panie-schetyna . Zastanawiam się, czy w Polsce są jeszcze zawodowi politycy z krwi i kości czy wyłącznie biznesmeni, traktujący czynny udział w polityce, jako element powiększania swoich biznesów.

Najciekawsze dla mnie ostatnio jest to, że przeciętny szarak biało-czerwony, głosuje w internecie za usunęciem CBA ze struktur państwa. Jedynej policji skierowanej przeciwko korupcji w państwie, w tym zwłaszcza w najwyższych sferach władzy, czyli najmniej dokuczliwej dla szaraka. Jest to dla mnie przykład bez precedensu, jak polityczna propaganda może odbierać zwykłym ludziom rozum a nawet instynkt samozachowawczy.

EDIT

Ps. ja w ucieczce do przodu doradzałbym Tuskowi postawić na sprawdzone konie w swojej stajni - http://rzepka.salon24.pl/129659,transfer-powrotny. Przecież podobnie postąpił ze skarbnikami swojej partii - http://1maud.salon24.pl/129623,ciezk...ni-politycznej .

Ręce opadają, już nie tylko za żałosny wyciek informacji o akcji CBA w sprawie hazardu, ale zdekonspirowano także akcję CBA w sprawie Kwaśniewskiej oraz ostrzeżono ministra Grada w sprawie prywatyzacji Enei, że CBA się tym interesuje. Jak dla mnie, za takie zbiorcze łamanie prawa, postawienie zarzutów prokuratorskich Tuskowi i jego wielu urzędnikom w trybie natychmiastowym, to nie tylko obowiązek prokuratorski z urzędu ( zgodnie z paragrafami o ujawnieniu tajemnicy państwowej ) ale ratowanie resztek praworządności w Polsce oraz interesów naszego państwa.

Zaś Sądowi rozpatrującemu sprawę płaczącej pani Sawickiej, proponowałbym aby udzielił jej pouczenia, żeby nie plakała tak bardzo na CBA i wyobraziła sobie, że zamiast na agenta Tomasza z CBA, trafiłaby na agenta Saszę czy innego z obcego wywiadu. Wtedy łez by jej zabrakło, żeby pokryć straty, na jakie naraziłaby swoje państwo, pełniąc w nim zaszczytną funkcję, wynikającą z mandatu zaufania społecznego.

Szkoda, ze PO idzie na wojnę. Miała być z ich strony polityka miłości w naszym kraju, a tu szykują się zbrojnie walczyć o życie polityczne. I to z kim ? Nie z przestępcami i aferałami, zwłaszcza z własnej partii, kryzysem finansowym i biedą powiększającej się części społeczeństwa, ale z CBA i PiS. Dzisiaj idol młodzieży Donald Tusk, rzucił pośrednio w ich stronę hasło wyborcze - " młody wyborco PO, bij, zabij PiS i zlikwiduj CBA ". Liczy się tylko wywalczenie dobrego imienia PO, które naruszył wstrętny Kamiński a nie korupcyjni politycy z PO, swoim zamiarem okradzenia państwa w imię prywatnych korzyści. Strach się bać, bo przez rok do wyborów, czeka nas wojna i chaos, w którym, nie tylko PiS ale zwyczajowe prawo i sprawiedliwość ma być zgładzone. Ciekawy sposób na uniknięcie ujawnienia prawdy o PO i jej aferach. Totalny chaos i wojna, w której nie wiadomo będzie czy białe jest białe czy czarne. Aż do wyborów. Mam nadzieje, że to tylko marzenia Tuska i państwo wyjdzie z tego obronną, prawną ręką a Prezydent, PiS oraz pozostałe partie, nie dadzą się wciągnąć w chuligankę boiskowych kolesi Tuska, mającą na celu włącznie utrzymać ich przy korycie aż do wyborów Tuska na prezydenta, metodą na Kwacha, czyli nie ważne kto i co za mną stoi, ważne, że jestem młody, piękny i spragniony życia, najlepiej w luksusie. Obiecuje wam co chceta a media wam to potem objaśnią za mnie.

Choć przyznam szczerze, że nie wierzę w spokojny i rzeczowy scenariusz ze strony innych partii. W sumie chłopaki wynalazły polski patent, na ukrywanie swoich indolencji w rządzeniu krajem a zwłaszcza rozkradania państwa między swoich. Każdy, prędzej czy później ma zagwarantowaną swoją kolejkę do żłobu i czekając na nią, musi akceptować ustalone zasady z innymi w ramach przysłowia " ręka, rękę myje ". Od okrągłego stołu, ta sama grupa polityków i partii, wymieniając się tylko nawzajem ludźmi i nazwami, karmi naród tym samym scenariuszem ( obcym do władzy wstęp wzbroniony ). Od obiecanej drugiej Japonii czy Irlandii lub IV RP , poprzez kolejne afery korupcyjne aż na sromotny koniec każdego rządu, poprzez medialne i wirtualne okresy przedwyborcze, trwające latami, na kształt wiecznych igrzysk dla niezmordowanie kibicującym im, biało-czerwonym wyborcom. Taki kraj, jacy jego wyborcy. Dlatego ja od lat kibicuje wyłącznie Wiśle Kraków, gdyż nie mam nikogo, na kogo mógłbym głosować w jakichkolwiek wyborach.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.10.2009 o godz. 16:46.
Nie ma rzeczy niemożliwych.