Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2009, 08:34
A ja napisalem ze tak ci sie tylko zdaje. Pewna zasada mowi ze "przepis szczegolny uchyla przepis ogolny". A przepisy unijne to same ogolniki i banaly. Budownictwo i wiele innych dziedzin to sa takie historie ktorych nie da sie budowac na ogolnikach, stad mnostwo innych przepisow uzupelniajacych, wszelkich aprobat, rozporzadzen, ustaw, norm polskich ze juz o przepisach przejsciowych wprowadzajacych dodatkowe zamieszanie nie wspomne.
Wymadrzasz sie o pierwszenstwie przepisow stopjacych w sprzecznosci, dalej teoretyzujesz a ja o czyms zupelnie innym mowie.
Pojecia nie masz o praktycznym zastosowaniu eurodyrektyw ktore jest zadne i ktore to dyrektywy sa tak ogolnikowe ze widzialem produkty z certyfikatem unijnym i deklaracja zgodnosci z aprobatami tak tragiczne ze nie zastosowalbym ich nigdy bo biore odpowiedzialnosc za to co robie. Bylkbym kryty tymi gownianymi papierkami ale sumienie nie pozwoliloby mi spac na wypadek jakiejs katastrofy. Obnizanie standardow na kazdym kroku, w kazdej dziedzinie - to mniej wiecej dostajemy od UE ostatnimi czasy. Budownictwo to branza, w ktorej niedbalstwo moze, a nawet musi miec skutki tragiczne. A tutaj mamy do czynienia z prawna legalizacja tego niedbalstwa w imie "wyrownywania szans dla producentow z roznych krajow". A jak ci sie bardzo nudzi to sobie poszukaj w google artykuly z IIB odnosnie stosowania europejskich dyrektyw i aprobat. Mam tego w domu caly segregator, z ktorego wniosek jest taki ze nikt nic nie wie w teorii ale przepisy unijne sa tak slabe ze najlepiej w ogole na nie nie patrzyc bo stoi za toba odpowiedzialnosc zawodowa.
100% uczciwych budowlancow stosuje polskie normy, tyle sa warte europejskie przepisy.
Jeszcze wracajac do tych badziewnych materialow. Niestety korupcja sprawia ze te materialy sa uzywane tu i owdzie, wlasnie w oparciu o eurodyrektywy. Jak ci kiedys sufit na glowe spadnie to juz wiesz komu bedziesz mogl dziekowac.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując