orzeu napisał(a):

|
Osobna sprawa jest gigantyczne obnizenie jakosci i standardow dla budownictwa. Chlam z jakiego sie buduje ostatnio bedzie skutkowal w przyszlosci. Zapamietaj to zdanue, przekonasz sie za mniej niz 20 lat.
|
Akurat mam znajomego, który pracuje w firmie swojego ojca zajmującej się montażem drzwi/witryn i innych szkalnych elementów po hipermarketach. Od niego wiem, że przekręty odbywają się nie tylko na jakości materiału ale i na zagrażającej ludzkiemu życiu ich ilości. Przykład? Zamiast wymaganych 20 prętów w kolumnie dawano po 10-12... Oczywiście łatwiej i taniej zapłacić nadzorowi niż wywalać kase na materiały... Jak się takie historie kończą można było się przekonać kilka lat temu w Szczecinie bodajże.
Jeszcze troche odbiegając od tematu, ale zapewne tutaj znajdzie się najwięcej osób do których może trafić ta informacja.
Kontrmanifestacja przeciw Marszowi Ateistów i Agnostyków: placyk przed kościołem OO. Franciszkanów o 14.00 10.X.2009 ( sobota ).
Nie ma meczu, sobota raczej dzień wolny. Nie trzeba być nawet wierzącym, żeby przyjść i zaprotestować przeciw kolejnemu urojonemu wymysłowi ludzi na co dzień działającymi w młodzieżowce SDPL-u...
Zachęcam do przybycia!