Wyświetl pojedynczy post
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2009, 11:32
To nie obluda, czesto takie artykuly to polityczne zagrywki. Po to by wywrzec presje...

Cytat:
Dzisiaj ludzie wolą gonić za kasą i dobrami materialnymi, a wolny czas preznaczyć na łatwe zabijacze czasu ( TV, internet, galeria handlowa ). Nie mają czasu się zatrzymać na chwile i zastanowić czy rzeczywiście cała otaczająca rzeczywstość jest taka piękna jak stara sie nam wmówić pan T.U.S.K., kolorowe gazetki i piorące mózgi media. Niestety takich ludzi w społeczeństwie jest 90%, reszta mimo pewnych przebłysków ( bądź nawet sporej świadomości obecnego stanu rzeczy ) jest zbyt podzielona i niewierząca w możliwość jakiejkolwiek zmiany. Gdyby każdy z Was siadł w szkole/pracy/na spotkaniu ze znajomymi i zamiast kolejnego wałkowania tematu, która koleżanka ma fajne cycki czy jakie osiągi ma nowy Trabant pogadał o troszke "trudniejszych" tematach to gwarantuje, że zaowocowałoby to chociaż częściową zmianą nastawienia. Wiem to z własnych doświadczeń i wiem, że to wiele nie kosztuje i może w przyszłości zapobiec całkowitej totalitaryzacji życia w Polsce, Europie i na świecie.
Hamas nie pozostaje mi sie nie zgodzic z twoja teza. Jest dokladnie jak piszesz, dla czlowieka ktory trzezwo patrzy na to co sie dzieje przy braku spolecznego poparcia by nawet WYSLUCHANIA czyichs pogladow na dany temat, to sie go zbywa smiechem. Czemu? Bo tak latwiej! Ludzie boja sie zaakceptowac fakt ze nie wszystko jest takie piekne jak to nam politycy rysuja. Mimo to ludze chca normalnosci i narzekaja jak to wszystko jest zle, a jak moze byc dobrze jesli sami nic nie robia. Zawsze jest wyjscie z sytuacji.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 05.10.2009 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując