Robert_wislak napisał(a):

|
Zabawy michu powiadasz? Ciebie to cieszy, że jakaś banda świrów będąc u władzy zagrabia sobie kolejne państwa? I pod pozorem oferowanej dobroci przejmuje w nim władze? co to w ogole za demokracja w tej Irlandii jest, że głosują dopóki nie przejdzie. Oby Klaus z Kaczyńskim nie podpisali tego bo nikt nie będzie nam zabierał niepodległości o którą walczono.
|
Nie, mnie to nie cieszy, wręcz przeciwnie- co dzień/tydzień/miesiąc/rok Ci na górze robią opinii publicznej wodę z mózgów. To wszystko jest jedną wielką grupą lobbującą, a my mamy pozory demokracji o którą wszyscy walczyli (fałszywej demokracji jak się okazuje).My, albo inaczej, Ci łatwowierni to wszystko kupują- bogactwa, kraje miodem i mlekiem płynące i tym podobne. Szlachetna inicjatywa i szczerze życzę żeby się powiodła, ja osobiście z biegiem czasu coraz bardziej staję się sceptyczny i obojętny na to wszystko. Cieszę się że są tacy którzy mają na tyle samozaparcia i podejmują takie inicjatywy, które w wypadkach konfrontacji z polityką są często walką z wiatrakami. I choć lepiej nie będzie u nas, to pewne, trzeba się starać żeby nie było jeszcze gorzej.
Ja Was popieram. I żeby tylko na jednej manifestacji się nie skończyło.
Wybory coooraz bliżej. Mam tylko nadzieję że to nie przeistoczy się znowu w jakąś gierkę polityczną