Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2009, 13:27
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
0 22

A co mam powiedziec o czlowieku ktory powtarza non stop oklepane slogany. Traktujesz Ruch czy inne kluby jak zespoly bez przyszlosci, a jedyne argumenty - to brak stadionu, ze Lech, Legia, Wisla nikogo nie odda, ze tak musi byc itd itp

Fakt. W PRL inni odnieśli wiecej sukcesow, bo wy konkretnie dawaliscie dupy co rok. Iloma wychowankami mozecie sie pochwalic? Ilu pilkarzy z Legii urodzilo sie w warszawskich okolicach? Mogliscie miec kazdego. Wojsko wam to zapewnialo. Pohl, Szymkowiak, Deyna, Kowol, Buncol, Smolarek, Blaut itd itp Wszyscy zwabieni powolaniem do wojska. Wawel Krakow i Polonia Bytom z poczatku lat 50 zostaly przez Legie tak rozmontowane ze kluby momentalnie padly. Do sukcesow dazyliscie po trupach wtedy. Prawda niestety jest wlasnie taka

Podaj mi argumenty dlaczego Ruch czy Widzew nie maja szans dolaczyc do czolowki pomijajac stadion. Przynajmniej dwa.
To ja moze ustosunkuje sie do osatniego zdania. Podam jeden zasadzniczy w stosunku do obu klubów: brak piłkarzy. Nie kupicie ich chyba w farbryce, co? A niby skad ich sciagnać? Natomiast drugi powód tyczy się głownie Niebieskich i zawiera sie w prostym słowie: "pieniądze". Żeby pokryć wydatki zwiazane z byciem czołową druzyna ekstraklasy bedziecie musieli miec naprawde mocnego sponsora. I tyle. A ze nie ma stadionu to inna sprawa.
Odpowiedz cytując