Wyświetl pojedynczy post
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2009, 08:43
Mi się podoba w tym sezonie Ruch. Naprawdę dobrze chłopakom życzę co do ich możliwości to nie wiem czy jest z nimi tak źle. Tam przydała by się po prostu dobra ekipa trzymająca władze żeby wyrobić organizacje bo kibicowsko myśle, że mogli by stadion zapełniać tak jak górnik na tym poziomie mają możliwości. Ale z drugiej strony patrząc na kondycje górnego śląska wydaje mi się że to tylko chwilowe frywolne podskoki ligowego mocnego ale średniaka raczej bez wielkich perspektyw choć może się myle i Ruch wraca do czołówki dobrze by było.

Tak jak ktoś wcześniej napisał Ruch jest udupiony tym stadionem niestety. Bo dwie dobre śląskie ekipy mogły by pociągnąć mocno nasz futbol do góry a tak to nie wyobrażam sobie niebieskich na narodowym to tak jak kiedyś majchrowski chciał nam zrobić san siro na poł z pasiastymi ciekawe jakie by wtedy kolory stadionu były z jednej strony pasy a z drugiej gwiazda na czerwonym tle śmiesznie

Co do perspektyw obecnych ligowych to wydaje mi się że nasza Wisełka może skończyć sezon w 3 najbliższych meczach. I z jednej strony bardzo na to liczę ale z drugiej sobie myśle, że kolejny sezon nasza liga w dół.

A ogółem co do przyszłośći to nie tak naprawde czy stadiony stworzą duże możliwości finansowe. Trzeba złamać stereotypy że na stadion można iść i nie dostać tak zwanej niespodzianki na W. Na całym świecie kluby żyją z pikiników a nie fanatyków. Bo to nie chłopaki z młyna dają płynność finansową a pikiniki.
Weźmy na przykład choćby nas kto z nas wierzy że jak będziemy mieć stadion to będziemy mieć komplet na każdym meczu? choćby 20tysięcy na każdym meczu? Bo ja w to nie wierze póki co nie ma takiej możliwości nie jesteśmy gotowi na to nawet w ciągu najbliższych 5 lat. Z drugiej strony gdybyśmy jednak zaczeli regularnie grać w LE (tak wiem że troche wodza fantazji pojechała do przodu) to na te 6 meczy europejskich z 30tysiecy ludzi mozna by zaciagnac a sprzedając bilety nawet po 40 zł daję to kwote 7,2mln zł a w obecnej chwili to 1/4 naszego budżetu.

Tak więc mam nadzieje że macie racje z tymi pełnymi stadionami i bumem finansowym i przedewszystkim organizacyjnym...
Odpowiedz cytując