Wyświetl pojedynczy post
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2009, 19:56
więc tak:
1.wchodzisz do krcik, dawniej trzeba było założyć woreczki na buty(dostajesz za darmo) ostatnio jak byłem powiedzieli mi że nie trzeba.
2. Rejestracja, z tego co pamietam potrzebny jest tylko dowód osobisty, wszystko trwa w zależności od kolejki ale nie więcej niż pare minut.
3.dostajesz ankiete do wypełnienia w której odpowiadasz na pytania dotyczące stanu zdrowia, branych lekarstw, itd...
4.oddajesz troche krwii do badan(zostajesz wezwany)
5. Gdy zrobia juz badania krwi idziesz do lekarza który mierzy cisnienie i pyta się czy bylo zjedzone sniadanie itd (on decyduje czy mozesz oddac krew czy nie)
6. idziesz oddac krew, trwa to okolo 10min(zalezy jak szybko krew z Ciebie schodzi) pobieraja 450ml
7.odbierasz sobie kawe/herbate i paczke z czekolami, szynka mielona i soczkiem
8. mozesz udac sie do domu bedac usatysfakcjonowanym z tego ze wlasnie pomoglem komus potrzebujacemu

9.krew mozna oddawac z tego co pamietam raz na 2miesiace, ja w ciagu 2lat bylem oddac 3razy wiec raczej to nie uzaleznia, co do oslabienia to zalezy to od organizmu, ja czulem sie calkiem dobrze a zaswiadczenia do pracy nie zanosilem bo narazie sie ucze ale w szkole bylo ono respektowane

calosc trwa moze kolo 30min, chyba o niczym nie zapomnialem, ale jezeli tak to niech ktos mnie uzupelni

pozdrawiam i zapraszam do KRCiK
Odpowiedz cytując