Wyświetl pojedynczy post
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2009, 19:41
Przed momentem skończyłem Dark Sector. Gra po prostu miażdżąca i polecam wszystkim, którzy lubią gry akcji/TPP. Zastanawia mnie tylko czemu nie osiągnęła sukcesu w naszym kraju. Gry co najważniejsze nie trzeba ściągać bo ukarze się w październikowym CD Action (nie wiem czy jest ten nr już w kioskach) w pełnej wersji i do tego PL!

Gra jest rosyjskiej produkcji Łączy w sobie klasyczną strzelankę, survival horror odraz nutkę sf.

Druga którą mogę polecić to Resident Evil 5. Miałem trochę wachań przed zagraniem, bowiem w pamięci pozostawało niewygodne sterowanie z 3 oraz niedorobione konwertowane wersje konsol, ale się nie zawiodłem. Przeniesienie gry z konsoli wyszło bardzo udanie, sterownie jest intuicyjne (poza zmianą broni), gra jest dynamiczna i trzyma niezły poziom. Fanatycy Zombie będą troszkę zawiedzeni bo Resident ewoluował bardzo. Nie ma już klasycznych, głupich i nieruchawych umarlaków.

Coraz bardziej podoba mi się praca CAPCOM (producent Residenta). Niedawno grałem w inną grę od nich. Bionic Comando, bo o nim mowa również bardzo przyzwoita gra. Kiedy ją odpaliłem, pomyślałem że to jakaś kaszana. Graficznie nie najmocniejsza, sterowanie też trochę nie dopracowane, ale z biegiem minut wciągnąłem się i na końcu pozostał, żal że taka krótka była Gra zdecydowanie pozostanie w pamięci, zwłaszcza po akcji w bibliotece Kto grał ten wie, a kto nie grał niech zagra . Mogę ją (tą bibliotekę) porównać do więzienia w Half-Lifa 2.

A teraz temat rozpalający to forum. Czyli Fifa i PES. W PESa nie grałem jeszcze. Fifa natomiast w tym roku wyszła bardzo przyzwoita, by nie powiedzieć że dobra. Akcje w końcu stały mniej przewidywalne, choć po kilku godzinach pewne schematy są odczuwalne. Graficznie jak zawsze bardzo dobrze. Po zmianie starowania na takie z edycji bodaj 2006, w końcu ten aspekt nie irytuje. Do plusów zdecydowanie można zaliczyć detale. W końcu boczni sędziowie nie są tylko statystami, a zaczęli machać chorągiewkami. Programiści natomiast nie popisali się jeśli chodzi o twarze zawodników, czy sędziów. Są po prostu ochydnie wykonane i nie pasują do reszty oprawy wizualnej. Modele twarzy w ogóle nie przypominają tych z rzeczywistości. Może tych największych piłkarzy świata są ładne, nie wiem bo gram Wisełką i innych drużyn prócz ligowych jeszcze nie widziałem. kilka lat temu były bardziej dopracowane. Patrzeć na rendery z PESa, można odnieść wrażenie, że pierwszy raz Japończycy w tym aspekcie, górują nad EA.

PS. Nie ma to jak derby z Zagłębiem Lubin , które na dodatek gra w czerwonych koszulkach. lol
Ostatnio edytowane przez Gordian : 02.10.2009 o godz. 20:16.

Odpowiedz cytując