Marszałek napisał(a):

|
Wytłumaczcie mi jak to się stało,że taka mocna paka a z CCC przegrały?Napisał by ktoś coś o tym meczu,bo jestem ciekawy a nie byłem.
|
Nie wiem czy ta "paka" to obecnie jest taka mocna.
Gramy teraz przecież bez pań, które mają być naszymi największymi gwiazdami: Burse i Marquez...no i Mai ;-) Szczególnie brak tej pierwszej był wczoraj odczuwalny, bo w obecnym składzie personalnym nie mamy za bardzo możliwości na podkoszową rotację...i to m.in. było bardzo widać w 2 połowie meczu.
A jak do tego dodamy fakt, że zupełnie nie mieliśmy pomysłu na strefę Polkowic, a rzutowo wczoraj były tylko 3 opcje ( Ewka, Katka i Marta) to wynik jest jaki jest.
Trzeba także pamiętać, że Orzeł słaby nie jest, ba, w porównaniu do tego jakim składem kończył ubiegły sezon, to można powiedzieć że się wzmocnili, ma na pewno dużo szerszą ławkę. Jakbyśmy z kolei nasz obecny skład, bez 2 pań z wnba, porównywali do tego jakim kończyliśmy walkę o brąz, to w sumie trudno byłoby powiedzieć, że jesteśmy mocniejsi. Ale to niedługo się zmieni.
No i w Wiśle wciąż widać problemy ze zgraniem, z komunikacją ...w końcu zespół dopiero miesiąc pracuje z nowym trenerem i do tego ma zupełnie nową rozgrywającą.
Tak czy inaczej, w 1 kwarcie widać było wczoraj przesłanki dobrej, bardzo dobrej gry...oby z meczu na mecz takiej Wisły było więcej, a niewątpliwie szanse na to są spore.